Σεξ μεταξύ δύο φίλων, η επόμενη ημέρα

Μια λεπτή γραμμή είναι αυτή που χωρίζει την πλατωνική φιλία και το καλό σεξ μεταξύ φίλων, οπότε δεν αποτελεί εντύπωση που ορισμένες φιλικές σχέσεις έχουν καταλήξει… στο κρεβάτι.

Το σενάριο αυτό το συναντάμε συχνά στις ταινίες, όπου οι πρωταγωνιστές βρίσκουν παρηγοριά στο κρεβάτι του άλλου και στη συνέχεια… αρχίζουν τα προβλήματα στη φιλία.

Το φαινόμενο του σεξ μεταξύ φίλων είναι ιδιαιτέρως συχνό τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς το περιγράφουν διάφοροι ορισμοί, όπως Friends With Benefits ή απλώς Fuck Buddies.

Υπάρχει μια πληθώρα λόγων που κάνει τους φίλους να ενδίδουν στην αγκαλιά του κολλητού/κολλητής, μεταξύ των οποίων η ανασφάλεια μετά από έναν χωρισμό, η φυσική έλξη του ενός για τον άλλο, η επιθυμία για ευχαρίστηση ή η ανάγκη για μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

Εν προκειμένω, το ζήτημα δεν είναι σε καμία περίπτωση ότι δεν έπρεπε να συμβεί. Το πραγματικό ζήτημα είναι τι γίνεται μετά απ’ όσα συνέβησαν μεταξύ σας και ο τρόπος που θα το διαχειριστείτε.

Μην παραβλέπετε το γεγονός ότι κάνατε σεξ

Δεν είναι μόνο ότι μεθύσατε και έτυχε. Δεν είναι μόνο ότι σφιχταγκαλιαστήκατε παραπάνω βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά. Αυτό που συνέβη είναι ότι τα μέλη του σώματός σας έγιναν ένα, κάτι που δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.

Γι΄ αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια πραγματική συζήτηση μεταξύ σας για το γεγονός, ώστε να μην νιώθετε περίεργα ή αμήχανα στη συνέχεια.

Μην φέρεστε στον φίλο σας, όπως στους υπόλοιπους εραστές σας

Εάν επιχειρήσουμε να δώσουμε έναν ορισμό της φιλίας, τότε θα κάναμε λόγο για έναν δεσμό που περιλαμβάνει έννοιες, όπως η αγάπη, η ενσυναίσθηση, η ειλικρίνεια, η αμοιβαία κατανόηση, η συμπόνια, η απόλαυση της παρέας του άλλου, η εμπιστοσύνη και η δυνατότητα να είναι ο καθένας ο εαυτός του, να εκφράζει τα συναισθήματά του και να κάνει λάθη χωρίς τον φόβο της κρίσης.

Εάν όλα τα παραπάνω «σβηστούν» μετά το σεξ, τότε η φιλία έχει χαθεί. Ενώ δεν είναι απαραίτητο να αισθάνεστε άνετα να εκφράσετε τα βαθύτερα συναισθήματά σας με έναν ξένο που κάνατε σεξ, το ίδιο δεν ισχύει στην περίπτωση του φίλου, που θέλει διαφορετική διαχείριση.

Μιλήστε για το τι σημαίνει για σας το ότι είχατε σεξ

Ίσως γνωρίζουμε τι έχει στο μυαλό του ο σύντροφός μας ή κάποιος που γνωρίσαμε ένα βράδυ στο μπαρ και κάναμε σεξ, εντούτοις δεν ισχύει το ίδιο με το φιλικό σεξ. Ο φίλος σας δεν είναι ο εραστής σας, δεν είναι η σχέση σας, είναι ο φίλος σας. Ο πραγματικός σας φίλος.

Τι σημαίνει λοιπόν το σεξ για σας και τον φίλο σας; Θα ξαναγίνει; Ήταν μια φορά και τέλος; Έχει κάποιος περισσότερες βλέψεις για τον άλλο; Υπάρχουν περισσότερο από φιλικό συναισθήματα;

Ό,τι και να συμβαίνει, είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί και να μην θαφτεί κάτω από το χαλάκι της φιλίας. Μιλήστε ειλικρινά για τη σημασία που αποδίδει ο καθένας σε αυτό που έγινε και μην το αγνοείτε.

Συζήτηση για την προφύλαξη και το ιστορικό συντρόφων

Δεδομένου ότι είστε φίλοι, θα γνωρίζετε ήδη αν ο άλλος έχει παράλληλε επαφές, αλλά καλό θα ήταν να συζητηθούν. Μην ξεχνάτε ότι η προφύλαξη δεν αναγνωρίζει φιλίες.

Αντιμετωπίστε ο ένας τον άλλο με τον ίδιο σεβασμό και προσοχή πριν το σεξ

Ακριβώς επειδή έχετε δει ο ένας τον άλλο γυμνό, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνιέται η ευγένεια και ο σεβασμός που υπήρχε στην «προ σεξ» εποχή. Απαντήστε στις κλήσεις και τα μηνύματά του άλλου και αντιμετωπίστε τον, όπως παλιά.

Θα πρέπει να επικοινωνηθούν τυχόν συναισθήματα μετάνοιας

Συμβαίνει σε όλους. Ξεπερνούμε «κόκκινες γραμμές» και το μετανιώνουμε αργότερα. Κάποιες φορές κάτι που φαινόταν καλή ιδέα, τελικώς δεν εξελίχθηκε έτσι.

Ωστόσο, ως φίλοι πιθανώς είχατε δυσκολότερες και πιο δυσάρεστες συνομιλίες για άλλα θέματα. Γιατί λοιπόν να μην έχετε αυτή τη συνομολία, εφόσον υπάρχει το θέμα της μετάνοιας;

Μην τα ρίξετε στον φίλο σας

Είστε ενήλικες, οπότε πράξατε σαν ενήλικες. Ενδεχομένως να ήσασταν μεθυσμένοι, αλλά είστε σίγουροι με τον εαυτό σας ότι αυτό δεν είναι πιο πρόσφορη δικαιολογία για να μην αναλάβετε την ευθύνη για τις επιλογές και τις ενέργειές σας;

Ήταν σεξ. Εφόσον είστε αρκετά ώριμοι για να κάνετε σεξ, είστε σίγουρα ώριμοι για να λειτουργείτε αναλόγως χωρίς φθηνές δικαιολογίες.

Μην τον συκοφαντείτε

Η απόφαση ήταν κοινή, μην το ξεχνάτε. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δυσφημίσετε τον φίλο σας στον αμοιβαίο σας κύκλο ή στους μελλοντικούς συντρόφους του. Το σεξ είναι μια σοβαρή πράξη, ειδικά εάν γίνεται μεταξύ φίλων. Πράξτε λοιπόν ανάλογα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς να του/της φερθείτε όταν τον/την θέλετε μόνο για σεξ

Σχετικά άρθρα