Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ε.Ε: Το λαθρεμπόριο τσιγάρων μπαίνει στο στόχαστρο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις προτάσεις της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και προϊόντων καπνού από το οποίο εκτιμάται ότι η Ευρώπη χάνει κάθε χρόνο 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα."Αυτήν την περίοδο που έχουν επιβληθεί δρακόντειες μειώσεις δαπανών, η απώλεια αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι απαραίτητο να θέσουμε τέλος στις παράνομες δραστηριότητες των εγκληματιών που τονώνουν την παραοικονομία", δήλωσε ο Επίτροπος φορολογικών υποθέσεων Αλγκίρντας Σέμετα. Μεταξύ άλλων οι Βρυξέλλες εισηγούνται συγκεκριμένες δράσεις σε κρίσιμους τομείς για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού: τη λήψη μέτρων για να βελτιωθεί η ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού, τους ελέγχους και την εφαρμογή πιο αυστηρής νομοθεσίας εκ μέρους των φορολογικών και τελωνειακών αρχών και την επιβολή βαρύτερων ποινών σε όσους επιδίδονται σε λαθρεμπόριο.Η Επιτροπή ελπίζει ότι οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταλήξουν σε μια συμφωνία με βάση τις προτάσεις της μέχρι τα τέλη του 2015.Οι κυριότερες χώρες προέλευσης των λαθραίων τσιγάρων, σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, είναι η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Ρωσία. Η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι ένας από τους βασικούς προορισμούς των παράνομων φορτίων.Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων παράγονται όμως και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα παράνομα εργοστάσια αυξάνονται. Το 2011 εντοπίστηκαν εννέα τέτοιες καπνοβιομηχανίες που είχαν τη δυνατότητα να παράγουν καθημερινά περισσότερα από 9 εκατομμύρια τσιγάρα.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ε.Ε: Το λαθρεμπόριο τσιγάρων μπαίνει στο στόχαστρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις προτάσεις της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και προϊόντων καπνού από το οποίο εκτιμάται ότι η Ευρώπη χάνει κάθε χρόνο 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα.

«Αυτήν την περίοδο που έχουν επιβληθεί δρακόντειες μειώσεις δαπανών, η απώλεια αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι απαραίτητο να θέσουμε τέλος στις παράνομες δραστηριότητες των εγκληματιών που τονώνουν την παραοικονομία», δήλωσε ο Επίτροπος φορολογικών υποθέσεων Αλγκίρντας Σέμετα.

Μεταξύ άλλων οι Βρυξέλλες εισηγούνται συγκεκριμένες δράσεις σε κρίσιμους τομείς για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού: τη λήψη μέτρων για να βελτιωθεί η ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού, τους ελέγχους και την εφαρμογή πιο αυστηρής νομοθεσίας εκ μέρους των φορολογικών και τελωνειακών αρχών και την επιβολή βαρύτερων ποινών σε όσους επιδίδονται σε λαθρεμπόριο.

Η Επιτροπή ελπίζει ότι οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταλήξουν σε μια συμφωνία με βάση τις προτάσεις της μέχρι τα τέλη του 2015.

Οι κυριότερες χώρες προέλευσης των λαθραίων τσιγάρων, σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, είναι η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Ρωσία. Η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι ένας από τους βασικούς προορισμούς των παράνομων φορτίων.

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων παράγονται όμως και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα παράνομα εργοστάσια αυξάνονται. Το 2011 εντοπίστηκαν εννέα τέτοιες καπνοβιομηχανίες που είχαν τη δυνατότητα να παράγουν καθημερινά περισσότερα από 9 εκατομμύρια τσιγάρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X