Αρχική / Σχέσεις / Πριν 5 μέρες τον χώρισα εγώ, για δικό του καλό, γιατί δεν αντέχει. Με έχει αδικήσει…
Πριν 5 μέρες τον χώρισα εγώ, για δικό του καλό, γιατί δεν αντέχει. Με έχει αδικήσει... thumbnail

H αναγνώστριά μας, Μαριάνθη

Πριν 5 μέρες τον χώρισα εγώ, για δικό του καλό, γιατί δεν αντέχει. Με έχει αδικήσει…

Καλησπέρα σας,


Έχω 8 μήνες σχέσης και δεν τα πηγαίνουμε καθόλου καλά. Αρχικά έδειχνε τεράστιο ενδιαφέρον. Το τελευταίο, όμως, τετράμηνο μόνο εγώ έπαιρνα πρωτοβουλία να μιλήσουμε (ζούμε σε απόσταση) και όταν γκρίνιαζα μου λεγε ότι δεν είμαστε, όπως στην αρχή, να μιλάμε με κάμερα 6 ώρες κάθε μέρα. Όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα δεν κάθεται να το συζητήσουμε και συνεχώς δείχνει ότι όταν έχω κάποιο παράπονο να δυσανασχετεί.


Επίσης έχω ξεκόψει με φίλους που είναι αγόρια, γιατί μου τα ζήτησαν στο παρελθόν, ενώ εκείνος κρατάει τις φίλες του, που του γκρινιάζουν συνεχώς. Όταν τσακωνόμαστε θέλει να χωρίσουμε και από την άλλη λέει ότι με αγαπάει. Τον τελευταίο μήνα μου λέει συνεχώς να χωρίσουμε και κάποιες φορές τον παρακάλεσα να μείνουμε μαζί. Πριν 5 μέρες τον χώρισα εγώ, για δικό του καλό, γιατί δεν αντέχει. Δεν έχω στείλει μήνυμα και έχουμε να μιλήσουμε 5 μέρες. Είμαι διαλυμένη. Με έχει αδικήσει. Εκείνος με πιέζει κι εγώ το δέχομαι, ενώ εκείνος όχι. Είμαι πίστη στις σχέσεις μου και δεν το αναγνωρίζουν.


H απάντηση στο ερώτημα της αναγνώστριας μας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Από την αφήγηση της προσωπικής σας ιστορίας αντιλαμβάνομαι πως αντιμετωπίζεται πρόβλημα στη σχέση σας με τον σύντροφο σας. Όπως αναφέρεται τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είστε όπως στην αρχή, καθώς εκείνος δεν δέχεται να συζητήσει κανέναν προβληματισμό σας και δυσανασχετεί. Φαίνεται να έχετε κάνει πολλές παραχωρήσεις μια από αυτές είναι η απόφαση που πήρατε να απομακρυνθείτε από τους άντρες φίλους σας έπειτα από δική του προτροπή.


Σημαντικό είναι σε μια σχέση να υπάρχει η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός, έτσι ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες μέσα στο ζευγάρι. Από την περιγραφή του συντρόφου σας καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια αμφιθυμία, καθώς όταν τσακώνεστε σας λέει να χωρίσετε παράλληλα, όμως εκφράζει και την αγάπη του για εσάς. Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς την σκέψη σας όταν λέτε ότι τον χωρίσατε για δικό του καλό. Θεωρώ πως θα ήταν βοηθητικό να αναρωτηθείτε για την καταλληλότητα του συντρόφου σας και για το τι αναζητάτε εσείς από μια σχέση.


Τέλος, νιώθετε διαλυμένη και αδικημένη αξιολογήστε την εγκυρότητα αυτής της σκέψης, δηλαδή το κατά πόσον αυτή η σκέψη ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή εκφράζει μόνο το συναίσθημα σας.


Πουλίδη Παυλίνα


Ψυχολόγος Υγείας, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεύτρια


Τηλ: 6946575959 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X