ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους

Κάλεσμα στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία στο Κουρδιστάν απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για απαγωγή Κούρδου πρόσφυγα στα Εξάρχεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Μια βδομάδα πέρασε από τη μαφιόζικη απαγωγή του 26χρονου Τούρκου αντικαθεστωτικού Μπουλούτ Γιαϊλά και ο υπουργός κ. Δένδιας και η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζουν την ένοχη σιωπή τους.

Καμιά απάντηση ή εξήγηση δεν δίνουν για ποιο λόγο και με ποιες και πόσες ξένες μυστικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν για να απαγάγουν με τη βία από το κέντρο της Αθήνας τον Τούρκο αγωνιστή, παρακάμπτοντας την ελληνική και διεθνή νομιμότητα. Με ποια ανταλλάγματα διέσχισαν όλη την ελληνική επικράτεια, περνώντας τα ελληνικά σύνορα παράνομα, για να τον παραδώσουν ως δώρο στον Ερντογάν, σε μια στιγμή που ο λαός της Τουρκίας αγωνίζεται για τη δημοκρατία.

Είναι προφανές ότι καμιά ανάγκη δεν αισθάνονται οι εχθροί (!) της ανομίας να δικαιολογήσουν τις ακραίες αυτές επιλογές τους, οι οποίες καλύπτονται με τα γνωστά ανταλλάγματα από τα συστημικά ΜΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει για μια ακόμα φορά αυτή την ακραία παραβίαση του Συντάγματος, των νόμων και των διεθνών συμβάσεων, εκ μέρους της κυβέρνησης και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Καλεί στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, την Τρίτη, 11 Ιούνη στις 6.30 στα Προπύλαια.

Το αίτημα να ριχτεί άπλετο φως σε αυτή την ύποπτη ιστορία συναλλαγής με τον Ερντογάν, με στόχο τους πολιτικούς κρατούμενους, αποτελεί απαίτηση της δημοκρατικής κοινωνίας.

Κανένας δεν είναι ανεξέλεγκτος, ειδικά όταν παραβιάζει τον σκληρό πυρήνα των ελευθεριών και μάλιστα τον καθιστά επίδικο μυστικών υπηρεσιών και σκοπιμοτήτων ξένων κυβερνήσεων

Σχετικά άρθρα