Στραπατσάδα με ντοματίνια σε βαλσάμικο και μπέικον

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><br /><span style="font-size: small;">4 φέτες μπέικον, σε λωρίδες</span><br /><span style="font-size: small;">8 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, κατά βούληση</span><br /><span style="font-size: small;">πιπέρι, κατά βούληση</span><br /><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλ  γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.σ. βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">ένα μάτσο ντοματίνια</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά</span><br /><span style="font-size: small;">4 φέτες τραγανό ψωμί</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.σ. σχοινόπρασο, κομμένο, για γαρνιτούρα</span><br /><span style="font-size: small;">ρόκα, για γαρνιτούρα</span><br /><span style="font-size: small;">θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">Ψήνουμε το μπέικον στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Όσο ψήνεται το μπέικον, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε με αναδευτήρα  μέχρι να γίνουν λεία.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα αβγά, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί και να πήξει.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Βγάζουμε το μπέικον από το φούρνο και το ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Μόλις ψηθεί  το ψωμί, βάζουμε από πάνω τα αβγά, τα ντοματίνια με κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά, το μπέικον και ραντίζουμε με τυχόν υπολείμματα κρέμας βαλσάμικου.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και ρόκα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.dimitrisskarmoutsos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong></strong> <span style="font-size: small;"><strong>Διαβάστε ακόμα:</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/95721/pws-na-ftiaksw-thn-agaphmenh-olwv-strapatsada" target="_blank"><span style="font-size: small;">Πως να φτιάξω την αγαπημένη όλωv στραπατσάδα?</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/145611/idiaiterh-strapatsada-me-melitzanes-ntomata-kai-feta" target="_blank"><span style="font-size: small;">Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα!</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα