Αρχική / Teens / Είμαι πολύ κτητικός με τις φιλίες μου – Τι να κάνω;
Είμαι πολύ κτητικός με τις φιλίες μου - Τι να κάνω; thumbnail

O Πέτρος, αναγνώστης του boro.gr,

Είμαι πολύ κτητικός με τις φιλίες μου – Τι να κάνω;

Πηγαίνω σχολείο και πρόσφατα άρχισα να βγαίνω με παιδιά από το Σχολείο αλλά εγώ γαντζωθεί από έναν φίλο και αυτός έχει αρχίσει να κάνει παρέα με άλλα άτομα αλλά αυτό με ενοχλεί πολύ αυτό το είχα πάντα γιατί πάντα ήθελα ο άλλος η άλλη να είναι μαζί μου, φιλικά μιλάω τώρα. Πείτε μου πώς μπορώ να το θεραπεύσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη


Είστε πιο εσωστρεφής απ' το φίλο σας. Αυτό βγάζει η σύγκριση που κάνετε μαζί του. Λέτε: "Αυτός γνωρίζει νέα άτομα, εγώ όχι". Μπορεί να γνωρίσετε νέα άτομα στο δικό σας ρυθμό που είναι πιο αργός από του φίλου σας. Αυτό δε σημαίνει ότι είστε αντικοινωνική, ούτε ότι αυτός κάνει βαθιές φιλίες σε μια νύχτα.  Δώστε χώρο στη σχέση σας να αναπνέει, δηλαδή να εξελίσσεται όπως είστε κι όπως είναι αυτός. Η απειλή που νιώθουμε όταν βλέπουμε ανθρώπους να είναι πιο άνετοι από μας είναι συνήθως η απειλή της μοναξιάς. Όμως μη νιώθετε ηττημένη. Μη σκέφτεστε ότι χωρίς αυτόν θα είστε μόνη. Σκεφτείτε ότι όταν δε βρίσκεστε μ' αυτόν έχετε ευκαιρίες να κάνετε άλλα πράγματα μεταξύ των οποίων να γνωρίσετε κι άλλους ανθρώπους, διαφορετικούς απ' αυτόν. Ξεκινήστε από κάπου. Η δυαδικότητα (αποκλειστικότητα) έχει όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε κάτι ερωτικό. Εσείς όμως είστε φίλοι. Η απόδειξη γι' αυτό είναι ότι μπορείτε να είστε φίλη και με άλλα παιδιά. Στην αρχή είναι δύσκολο αλλά όσο περνάει ο καιρός θα δείτε ότι θα σας βγαίνει πιο εύκολα.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X