Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Επιστολή Ένωσης Εισαγγελέων σε Ρουπακιώτη
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει την αποψή της, ότι η κάλυψη της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρέπει να γίνεται από τον εισαγγελικό κλάδο και όχι από τους αντιπροέδρους ή αρεοπαγίτες του ανωτάτου δικαστηρίου.Υπενθυμίζεται, ότι η θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραμένει κενή μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Ι. Τέντε. Ο κ. Τέντες παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πάντως, ανεξάρτητα από την παραίτησή του, ο κ. Τέντες θα αποχωρούσε από τη θέση αυτή λόγω συνταξιοδότησης, στις 30 Ιουνίου 2013.Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται: "Με την ευκαιρία της επικείμενης προαγωγής δικαστικού λειτουργού του Ανωτάτου Ακυρωτικού, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επιθυμεί να υπογραμμίσει την πάγια θέση της ότι στη θέση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι συστηματικά και επιστημονικά δέον και φυσικό να προάγεται κατά κανόνα κάποιος από τους αντεισαγγελείς του, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος. Με τη βεβαιότητα ότι συμμερίζεστε την άποψή μας αυτή, παρακαλούμε για τις αντίστοιχες ενέργειές σας

Επιστολή Ένωσης Εισαγγελέων σε Ρουπακιώτη

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει την αποψή της, ότι η κάλυψη της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρέπει να γίνεται από τον εισαγγελικό κλάδο και όχι από τους αντιπροέδρους ή αρεοπαγίτες του ανωτάτου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραμένει κενή μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Ι. Τέντε. Ο κ. Τέντες παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πάντως, ανεξάρτητα από την παραίτησή του, ο κ. Τέντες θα αποχωρούσε από τη θέση αυτή λόγω συνταξιοδότησης, στις 30 Ιουνίου 2013.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται: "Με την ευκαιρία της επικείμενης προαγωγής δικαστικού λειτουργού του Ανωτάτου Ακυρωτικού, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επιθυμεί να υπογραμμίσει την πάγια θέση της ότι στη θέση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι συστηματικά και επιστημονικά δέον και φυσικό να προάγεται κατά κανόνα κάποιος από τους αντεισαγγελείς του, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος. Με τη βεβαιότητα ότι συμμερίζεστε την άποψή μας αυτή, παρακαλούμε για τις αντίστοιχες ενέργειές σας

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X