Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στον Ιβάν Σαββίδη «Έθνος» και «Ημερησία»
Στον Ιβάν Σαββίδη «Έθνος» και «Ημερησία» thumbnail

Στον Ιβάν Σαββίδη "Έθνος" και "Ημερησία"

Στην εταιρία Dimera συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη περνούν πλέον τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου, ύστερα από τη διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Ο επιχειρηματίας προσέφερε 3.000.000 ευρώ για το Έθνος και το Έθνος της Κυριακής και 580.000 ευρώ για την Ημερησία.


Έτσι, ο Ιβάν Σαββίδης είναι πλέον ιδιοκτήτης των τριών εφημερίδων έναντι του ποσού των 3.580.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος που κατέθεσε προσφορά για τα σήματα και μάλιστα στη  εκπνοή του χρόνου, λίγα δηλαδή λεπτά πριν το κλείσιμο των προσφορών.


Παράλληλα, μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε και για μετοχές της εταιρίας Άνωσις ΑΕ. Οι 678.736 μετοχές της εταιρίας ανήκουν πλέον σε δικηγόρο, που εκπροσωπεί εταιρεία έναντι 25.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η επίμαχη προσφορά κατατέθηκε χθες.


Καμία άλλη προσφορά δεν κατατέθηκε για μετοχές των εταιριών της Πήγασος, με αποτέλεσμα για αυτές να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.


Νωρίτερα κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου που είχαν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, χρειάστηκε να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τα οποία και σήμερα όπως κάθε Τετάρτη βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με στόχο να εμποδίσουν τη διενέργεια πλειστηριασμών.


Τελικά, ύστερα από συζητήσεις η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους να εξηγούν στους συγκεντρωμένους του κινήματος πως ο επίμαχος πλειστηριασμός αποτελεί την τελευταία τους ελπίδα για να μπορέσουν να πληρωθούν και να επανέλθουν στην εργασία τους.


«Θέλουμε να γίνει ο πλειστηριασμός. Ό,τι μπορούμε να το σώσουμε. Κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Μας χρωστάνε δεδουλευμένα 5 μηνών, ενώ συνάδελφοι έχασαν αποζημιώσεις.  Κάποιος να πάρει τις εφημερίδες, να δουλέψουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Πηγή: news247.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X