Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / «Ο πατέρας και ο αδερφός του δημιουργούν προβλήματα στον γάμο μας»
«Ο πατέρας και ο αδερφός του δημιουργούν προβλήματα στον γάμο μας» thumbnail

Η αναγνώστριά μας, Σωτηρία

"Ο πατέρας και ο αδερφός του δημιουργούν προβλήματα στον γάμο μας"

Γεια σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας. Είμαι ένα χρόνο παντρεμένη με έναν υπέροχο άνθρωπο, όμως δεν έχουμε καταφέρει να χαρούμε ότι είμαστε παντρεμένοι, καθότι ο αδερφός (δυο χρόνια μεγαλύτερος και ανύπαντρος) και ο πατέρας (διαζευγμένος και χήρος) του άντρα μου δημιουργούν προβλήματα.


Πρώτον, δεν ήρθαν στον γάμο μας και δημιούργησαν τεράστια στεναχώρια και αναστάτωση. Δεύτερον, δεν επιθυμούν καμία σχέση μαζί μου και με τους γονείς μου, ενώ εμείς πάντα επιθυμούσαμε σχέσεις μαζί τους και ήμασταν ευγενικοί και τυπικοί απέναντι τους. Τρίτο και σημαντικότερο, ο άντρας μου έχει οικογενειακή επιχείρηση μαζί τους και από τότε που παντρευτήκαμε τον εκβιάζουν και τον απειλούν με κλείσιμο της επιχείρησης και ότι δε θα του δώσουν το μερίδιο του.


Αδερφός και πατέρας είναι ενωμένοι και πλέον ούτε στον άντρα μου μιλάνε. Η στεναχώρια μου είναι μεγάλη, γιατί υπάρχει συνεχεία οικονομική ανασφάλεια. Τσακώνομαι συνεχεία με τον άντρα μου, που δεν αντιδρά και επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές, προκείμενου να έχει μια δουλειά. Λυπάμαι τους γονείς μου που στεναχωριούνται και αυτοί με όλη την άδικη προς εμάς κατάσταση και δεν ξέρω αν θέλω να κάνω παιδί με τέτοιες αγωνίες για τα οικονομικά μας και που δε ξέρω μελλοντικά τι θα λέω στο παιδί μου για το σόι του άντρα μου.


Το κλίμα είναι πολύ δυσάρεστο, με επηρεάζει συνέχεια. Είμαι λυπημένη ή τσακώνομαι με τον άντρα μου γι' αυτούς. Τι θα έπρεπε να κάνω;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:


Αγαπητή αναγνώστρια,


σαφέστατα το θέμα που αναφέρεται πιο πάνω είναι κάτι που αρκετά ζευγάρια αντιμετωπίζουν όταν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία  ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.


Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε σε ένα κλίμα ήρεμο διάλογο με τον σύντροφό σας και να κουβεντιάσετε από κοινού τα όρια που θέλετε να θέσετε από δω και πέρα.


Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε να πάρετε το βάρος και του εαυτού σας, αλλά και του συντρόφου σας, θα πρέπει όμως να χαράξετε μία κοινή πορεία διαφορετικά τα πράγματα θα βρίσκονται πάντοτε σε παρόμοια κατάσταση.   

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X