Σαρδέλες φούρνου με λεμονάτες πατάτες και σκόρδο

<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><strong></strong><span style="font-size: small;">Το ψάρι του καλοκαιριού. Υπάρχει σε αφθονία και είναι οικονομικό και πάρα πολύ υγιεινό λόγω των Ω-3 λιπαρών που περιέχει. Φαγητό πεντανόστιμο, πραγματικά πανεύκολο, με πατάτες που ψήνονται στο ζουμάκι της σαρδέλα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">8 μέτριες πατάτες</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κιλό σαρδέλες ή γαύρος</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 λεμόνια (χυμός)</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κ.γλ ρίγανη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">3/4 φλ. ελαιόλαδο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">4-5 σκελίδες σκόρδο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε τις σαρδέλες ψητές στο φούρνο, καθαρίζοντας τις πατάτες και κόβοντάς τες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι να είναι στριμωγμένες. Ρίχνουμε στο ταψί και το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά ν’ αναμειχθούν όλα τα υλικά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της πατάτας (περίπου 1 ποτήρι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε με απότομη κίνηση για να φύγουν και τα εντόσθια.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ελαφρά ξύνουμε το δέρμα να φύγουν τα λέπια. Πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τις φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Όταν τρυπήσουμε τις πατάτες με πιρούνι και δούμε ότι μαλάκωσαν, τότε τοποθετούμε τις σαρδέλες τη μία πάνω στην άλλη σε στρώση, πάνω στις πατάτες και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 15΄.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σερβίρονται ζεστές με πατάτες και την υπέροχη σάλτσα τους. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.argiro.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Διαβάστε ακόμα: </strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong></strong> <a href="/129599/sardeles-sto-gkril" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Σαρδέλες στο γκρίλ!</span></a><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα