Αρχική / Σχέσεις / «Η κόρη του συντρόφου μου συμπεριφέρεται ανταγωνιστικά»
«Η κόρη του συντρόφου μου συμπεριφέρεται ανταγωνιστικά» thumbnail

Η αναγνώστριά μας, Ελπίδα

"Η κόρη του συντρόφου μου συμπεριφέρεται ανταγωνιστικά"

Ο σύντροφος μου έχει ένα παιδί 12 ετών. Είμαστε ζευγάρι 2 χρόνια και όταν είμαστε μαζί κάθε Σαββατοκύριακο που έρχεται με ανταγωνίζεται, από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα. Για παράδειγμα, δεν μας επιτρέπει ούτε 1 λεπτό σαν ζευγάρι να μείνουμε μόνοι μας.


Επίσης κοιμάται με τον πάτερα της, κάτι που δεν έκανε πριν γνωριστούμε. Από την άλλη, με αγαπάει πολύ, γιατί της μαθαίνω πάρα πολλά, ζωγραφική κτλ, γιατί είμαι καλλιτέχνης. Πολλές φορές νιώθω πολύ μονή μου γιατί κάθονται μαζί και η μικρή, επειδή νιώθει ανταγωνιστικότητα τον απομονώνει από εμένα. Το έχω συζητήσει μαζί του, με καταλαβαίνει και λύθηκε για εκείνη την ήμερα και τώρα πάλι τα ίδια.


H απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Αντιλαμβάνομαι ότι σας απασχολεί το γεγονός ότι η κόρη του συντρόφου σας, σας επισκέπτεται τα σαββατοκύριακα και όπως αναφέρεται έχει μια ανταγωνιστική στάση απέναντι σας.


Όπως λέτε, επιθυμεί να κοιμάται με τον πατέρα της, ενώ παλαιότερα δεν το συνήθιζε.


Πιστεύω πως θα ήταν βοηθητικό να διαχωριστούν οι ρόλοι σας μέσα στο σπίτι και να γίνουν ευδιάκριτα τα όρια ανάμεσα σας. Η μικρή και λόγω ηλικίας δεν μπορεί να αντιληφθεί και να συμπεριφερθεί, όπως εσείς, που είστε μια ενήλικη γυναίκα.


Προσπαθήστε να εκλογικεύσετε το συναίσθημα σας και να μην βάζετε τον εαυτό σας σε ανταγωνιστική θέση.


Πουλίδη Παυλίνα


Ψυχολόγος Υγείας


6946575959


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X