Πώς ντύνουμε το μωράκι μας το καλοκαίρι;

Η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με τη μέρα και είτε βρίσκεστε στην πόλη, είτε σε κάποια παραλία το μωράκι σας χρειάζεται να ντύνεται κατάλληλα για την εποχή, ώστε να είναι ασφαλές και άνετο. Αναλογιστείτε μόνο ότι εάν το ντύσετε υπερβολικά, τότε ενδέχεται να εμφανίσει εξανθήματα.

Επειδή το τελευταίο που θέλετε είναι να εμφανίσει το παιδί σας πυρετό ή να πάθει κάποιο έγκαυμα, θα πρέπει να φροντίσετε για το ντύσιμό του κατά τη διάρκεια των θερμών ημερών του καλοκαιριού.

Μερικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

Επιλέξτε τα σωστά ρουχαλάκια

  • Αν τον περισσότερο καιρό βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους, ντύστε το παιδί σας με χαλαρά και ελαφριά ενδύματα, κατά προτίμηση από βαμβάκι, καθώς απορροφά την εφίδρωση καλύτερα απ΄ ότι τα συνθετικά υφάσματα.
  • Ένας καλός κανόνας είναι να ντύνετε το παιδί σας, όπως ντύνεστε εσείς: Αν φοράτε σορτς και μπλουζάκι, τότε ντύστε το παρομοίως. Αν φοράτε ζακέτα, ίσως χρειάζεται και εκείνο μια ζακετούλα.</p>

Αναρωτηθείτε: Χρειάζονται οι κάλτσες και τα καπέλα;

Αναλογιστείτε ότι τα μωρά έχουν περιορισμένη ικανότητα εφίδρωσης, οπότε το σωματάκι τους υπερθερμαίνετε πιο γρήγορα. Βάζοντας του καπέλα και κάλτσες, ίσως δεν θα τα βοηθήσει. Για τον λόγο αυτό, καλύτερα να αποφύγετε τις κάλτσες και να του φοράτε καπέλο μόνο όταν είναι στον ήλιο (και όχι στη σκιά).

Να του βάλω μια κουβερτούλα;

Μπορεί να του αρέσει να κοιμάται τυλιγμένο, αλλά χρειάζεται; Αν είναι μια πραγματικά ζεστή ημέρα, μπορείτε να το αφήσετε μόνο με την πάνα του και να του βάλετε ένα λεπτό σεντονάκι. Ίσως είναι καλύτερα έτσι…</p>

Με πληροφορίες από parents.com, kidspot.com

Σχετικά άρθρα