Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σκέψεις για επέκταση του μετρό προς το Πάρκο Τρίτση
Σκέψεις για επέκταση του μετρό προς το Πάρκο Τρίτση thumbnail

Σκέψεις για επέκταση του μετρό προς το Πάρκο Τρίτση

Στάση μετρό στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» εξετάζεται προκειμένου να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των επισκεπτών. Αυτήν την προοπτική επέκτασης του μετρό προς τους δήμους της δυτικής Αττικής, αλλά και τη διέλευση της γραμμής από και προς το πάρκο «Αντ. Τρίτσης», μελετά η Αττικό Μετρό.


Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση, Γιάννης Πολύζος, «υπήρξε μια συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών όσον αφορά στην πρόσβασή τους στο πάρκο. Είναι πολύ πρόωρο ακόμη να προσδιορίσουμε χρονικά το πότε θα εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο».


Το επόμενο πρόγραμμα της Αττικό Μετρό «κλειδώνει» στην κατασκευή της γραμμής 4, στο τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, το οποίο υπολογίζεται να έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς.


«Στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας που είναι η μόνη που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση η εν λόγω εταιρία συζητά μια σειρά μελλοντικών επεκτάσεων. Μια από αυτές τις επεκτάσεις προς τα δυτικά, θα μπορούσε να εξυπηρετεί τους δήμους Αγίων Αναργύρων και του Ιλίου, καθώς να υπάρξει και διέλευση της γραμμής όσο το δυνατόν κοντύτερα στο Πάρκο Αντ. Τρίτση. Εξάλλου, είναι κοινή πεποίθηση και συνισταμένη ότι πρέπει να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο πάρκο που πράγματι από εξυπηρέτηση δεν είναι ικανοποιητική. Μια τέτοια εξέλιξη λοιπόν θα έδινε πνοή στο πάρκο για να αποτελέσει έναν ισχυρότερο πόλο με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα», συμπληρώνει ο κ. Πολύζος.


Σημειώνεται ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται στη θέση με τοπωνύμιο Πύργος Βασιλίσσης ή Επτάλοφος στη δυτική Μητροπολιτική Αθήνα, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου. Συνορεύει και με το Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού. Είναι το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Hyde Park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα, το Central Park στη Νέα Υόρκη 3.410 στρέμματα, ενώ ο Εθνικός Κήπος 158 στρέμματα.


Η πρόσβαση στο Πάρκο γίνεται μέσω πέντε κύριων εισόδων.


Οι δύο βρίσκονται στα ανατολικά, επί της λεωφ. Δημοκρατίας (είσοδοι Α: Μουστακλή και Β: Δημοκρατίας), μία στα νότια, επί της οδού Μπίμπιζας (είσοδος Γ: Μπίμπιζα) και δύο βρίσκονται στα δυτικά, επί της λεωφ. Φυλής (είσοδοι Δ: Φυλής νότια και Ε: Φυλής βόρεια)


Πηγή: koutipandoras.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X