Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Γιατί νιώθω μπερδεμένη και δεν τα έχω βρει με τον εαυτό μου;
Γιατί νιώθω μπερδεμένη και δεν τα έχω βρει με τον εαυτό μου; thumbnail

H 20χρονη αναγνώστριά μας, Φωτεινή

Γιατί νιώθω μπερδεμένη και δεν τα έχω βρει με τον εαυτό μου;

Καλησπέρα,


είμαι 20 χρονών και νιώθω πολύ μπερδεμένη. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να πάρω μια απόφαση και δεν ξέρω αν κάνω το σωστό. Δεν τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Απομακρύνομαι από φίλους από δική μου επιλογή, αλλά μετά γυρνάω ξανά.


Μερικές φορές νιώθω χαζή με τις επιλογές μου. Ξεκινάω κάτι αλλά στην πορεία τα παρατάω. Μπορείτε να με συμβουλέψετε σε κάτι;


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Δρ Μαρία Φωτιάδου.


Καλημερα σας και ευχαριστουμε για την επικοινωνία.


Όταν αδυνατούμε να πάρουμε μια απόφαση για τον εαυτό μας αυτό έγκειται ή στην αυτοπεποίθησή μας η οποία χρειάζεται λίγη τόνωση ή στο χρόνο που θέτουμε για να ανακαλύψουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Κάθε φορά που έχετε να πάρετε μια απόφαση, ρωτήστε τον εαυτό σας αρχικά αν πραγματικά επιθυμείτε να κάνετε αυτό που επιλέξατε κι δεύτερον αν νιώθετε ότι θα τα καταφέρετε.


Αν είναι μεγάλος ο στόχος είναι καλό να βάλετε μικρότερα βήματα, πιο ρεαλιστικά και κοντά στις δυνάμεις σας. Όσον αφορά την αυτοπεποίθησή σας όταν αρχίσετε να φτάνετε μικρότερους στόχους αυτό θα σας βοηθήσει σιγά σιγά να κάνετε μεγαλύτερα βήματα και να νιώθεται καλύτερα για τον εαυτό σας.


Επίσης όταν είστε σε δίλημμα μια βόλτα στη φύση και χρόνος καθημερινά με τον εαυτό σας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι θέλετε πραγματικά και να προχωρήσετε χωρίς αμφιβολίες.


Αρχίστε με αυτά τα απλά βήματα και αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σκεφτείτε να επενδύσετε στον εαυτό σας και να προβείτε σε coaching συνεδρίες.


Ευχαριστούμε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X