Αρχική / Παιδί / 5+1 λόγοι που τα παιδιά σας πρέπει να γίνουν… μικροί κηπουροί!
5+1 λόγοι που τα παιδιά σας πρέπει να γίνουν... μικροί κηπουροί! thumbnail

5+1 λόγοι που τα παιδιά σας πρέπει να γίνουν… μικροί κηπουροί!

Όλοι έχουμε ακούσει ότι η φύση έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία, καθώς και ότι η φύτευση λουλουδιών έχει θεραπευτικά οφέλη για τον άνθρωπο. Γνωρίζατε όμως ότι η κηπουρική έχει αναπτυξιακά οφέλη για τα παιδιά;


Η κηπουρική προσφέρει υπέροχες και εκπληκτικές ευκαιρίες για παιχνίδι και μάθηση και παρακάτω σας παραθέτουμε τα οφέλη για τα παιδιά σας.


1) Ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις


Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν εξασκούν όλες τους τις αισθήσεις. Με την κηπουρική αγγίζουν τους σπόρους, διαισθάνονται τα λουλούδια, βλέπουν χρώματα, ακούν τον ήχο της φύσης και μυρίζουν τα αρώματα των λουλουδιών. Με λίγα λόγια συμμετέχουν στη διαδικασία όλες οι αισθήσεις!


2) Ενθαρρύνει την υγιεινή διατροφή


Με την ενασχόληση με την κηπουρική τα παιδιά μαθαίνουν τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών. Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπάνε αυτά που έχουν φυτέψει, δηλαδή τα μπρόκολα, τις φράουλες και ό,τι άλλο υπάρχει στον κήπο.


3) Τα παιδιά μαθαίνουν επιστημονικές έννοιες


Τα παιδιά με την κηπουρική εισάγονται στον κόσμο της επιστήμης και συγκεκριμένα στη βιολογία, τη χημεία και τη βοτανολογία. Το καλύτερο; Γίνονται κομμάτι της επιστημονικής διαδικασίας χωρίς να το αντιληφθούν! Μαθαίνουν, για παράδειγμα, ότι τα φυτά χρειάζονται περισσότερο ηλιακό φως από μόνα τους!


4) Ενισχύεται η σχέση των μελών της οικογένειας


Συνήθως η ενασχόληση με την κηπουρική γίνεται στον κήπο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού. Γονείς, αδέρφια και παππούδες συμμετέχουν σε αυτό κατευθύνοντας τα παιδιά και συνεργαζόμενοι μαζί τους για το τι να φυτέψουν. Με τον τρόπο αυτό συσφίγγονται οι οικογενειακές σχέσεις.


5) Διδάσκονται την ευθύνη


Η κηπουρική είναι ένας τρόπος να μάθουν τα παιδιά τους σχετικά με την έννοια της ευθύνης. Είναι απλό: Πρέπει να μάθουν να φροντίζουν τους σπόρους που φύτεψαν, ώστε να αναπτυχθεί το φυτό τους και να βγάλει καρπούς.


Bonus: Αναπτύσσονται μαθηματικές δεξιότητες


Η κηπουρική μπορεί να διδάξει με τόσους πολλούς τρόπους μαθηματικά, που ούτε εσείς οι ίδιοι το φαντάζεστε! Για παράδειγμα, το παιδί μπορεί να μετρά το ύψος του φυτού ή να συγκρίνει τα μεγέθη των λαχανικών; Παράλληλα, μπορείτε να το βάλετε να εντοπίσει όλα τα διαφορετικά σχήματα που υπάρχουν στον κήπο. Όλα αυτά είναι ένα μάθημα εισαγωγής στη Γεωμετρία!


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X