Μοσχάρι σε κρούστα μυρωδικών με λαχανικά

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Φανταστικό πιάτο που θα ξετρελάνει τους πάντες με τις μυρωδιές και τις πλούσιες γεύσεις του και ταυτόχρονα, πολύ υγιεινό!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1.200 γραμ. μοσχάρι (κόντρα ή φιλέτο ή πρώτες μπριζόλες ενωμένες χωρίς κόκαλο)</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κλαδάκι θυμάρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. βούτυρο κρύο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ανθός αλατιού</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για τα μαριναρισμένα λαχανικά</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 μελιτζάνες</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 κολοκύθια</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 πιπεριές (κίτρινη και κόκκινη)</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για το κρέας</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε πρώτα το κρέας για το φιλέτο μοσχάρι με λαχανικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Αφήνουμε το κρέας για λίγο εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι το φρέσκο δεντρολίβανο και το φρέσκο θυμάρι. Αλατίζουμε τα μυρωδικά και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι (χοντροτριμμένο). Τα ψιλοκόβουμε όλα με το μαχαίρι ξανά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Με 1-2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, λαδώνουμε πολύ καλά το κρέας γύρω γύρω, κάνοντάς του απαλό μασάζ. Το κυλάμε πάνω στα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, καλά καλά, να πιάσει απ’ έξω το κρέας κρούστα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι (που να μπαίνει και στο φούρνο). Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ροδίζουμε ολόκληρο το κρέας γύρω γύρω για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά, ώσπου να κάνει απ’ έξω κρούστα. Σπάμε τα σκόρδα, όπως είναι με τη φλούδα τους, με τη λάμα του μαχαιριού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Όπως είναι το κρέας στο τηγάνι το μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 15΄-20΄ αν θέλουμε μέτριο ψήσιμο ή περισσότερο αν θέλουμε το κρέας καλοψημένο. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα (προσοχή: δεν το τρυπάμε με πιρούνα) και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ανακτήσει τα υγρά του από το ψήσιμο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά. Με ένα πιρούνι αφαιρούμε τη φλούδα από τα σκόρδα και τα λιώνουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει ανακατεύοντάς την και να μειωθεί ο όγκος της. Τέλος προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ό,τι υγρά έχει βγάλει το κρέας στην πιατέλα τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με την ελάχιστη αλλά φανταστική σάλτσα του. Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα λαχανικά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για τα μαριναρισμένα λαχανικά</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 0,5 εκατοστού. Το ίδιο και τα κολοκύθια. Κόβουμε τις πιπεριές στα έξι και αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους. Αλατίζουμε τα λαχανικά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και περνάμε-ψήνουμε όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Χτυπάμε το λαδόξιδο με αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν αρκετή ώρα (και μία μέρα, ακόμα καλύτερα).</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.argiro.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/31149/arwmatiko-mosxari-me-patates-kai-graviera" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Aρωματικό μοσχάρι με πατάτες και γραβιέρα</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/125235/mosxaraki-kokkinisto-me-fasolakia" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασολάκια</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα