Αρχική / Teens / Σκέφτομαι να μετακομίσω αλλά φοβάμαι ότι δε θα κάνω νέες γνωριμίες
Σκέφτομαι να μετακομίσω αλλά φοβάμαι ότι δε θα κάνω νέες γνωριμίες thumbnail

Σκέφτομαι να μετακομίσω αλλά φοβάμαι ότι δε θα κάνω νέες γνωριμίες

Έχω ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό… Σκέφτομαι να μετακομίσω σε πόλη και φοβάμαι πως δεν θα κάνω καινούριους φίλους… Φοβάμαι ότι δεν θα με δεχτούν και ότι δεν θα έχω κανέναν να βγαίνω έξω… Δεν ξέρω αν μπορείτε να μου απαντήσετε.


Αγαπητέ αναγνώστη:


Καλείστε να πάτε κάπου όπου θα βγείτε τελείως απ' τη συνήθη οικειότητα με τους δικούς σας ανθρώπους. Πρέπει να φτιάξετε τα πράγματα που θεωρείτε δεδομένα από την αρχή. Αυτό δεν σας κατηγορεί κανείς που σας στρεσάρει. Δεν είναι όμως όλες οι αρχές από το μηδέν. Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής με βάση τον οποίο θα ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή στην άλλη πόλη. Βάλτε μια κοινωνική δραστηριότητα στη νέα σας ζωή η οποία να σας βγάζει απ'τον αυτόματο πιλότο της καθημερινότητας. Ορίστε το χρόνο που αυτή θα συμβαίνει και παρακολουθήστε τον εαυτό σας μέσα απ' αυτή. Αν χρειάζεστε κατά καιρούς μπορείτε να τη συζητάτε με ένα οικείο πρόσωπο. Π.χ.: μια στο τόσο, πηγαίνετε βόλτα στο πάρκο και συναναστρέφεστε με τους γείτονες. Ανοίγεστε, εξηγείτε από που είστε και τι κάνετε εκεί και συστήνεστε. Μετά τη δραστηριότητα γυρνάτε στη βάση σας και δίνετε αναφορά στο άτομο που νιώθετε οικειότητα. Μπορεί να μοιάζει σενάριο όπου είστε εξωγήινος που προσπαθεί να κάνει κατασκοπεία στη νέα αυτή γη αρχικά, αλλά μη το βάζετε κάτω. Είναι αναμενόμενο να σας φερθούν με απόσταση κάποιοι άνθρωποι. Είναι κι οι άλλοι επιφυλακτικοί. Αυτή είναι η βοήθεια του να μιλάτε με ένα οικείο άνθρωπο. Για να μη το πιστέψετε ότι τελικά είστε εξωγήινος. Το να σας δεχτούν και να πιάσετε συναναστροφές είναι δύσκολο αν συγκρίνετε το πόσο ανοίκειο σας είναι αυτό που ζείτε τώρα σε σχέση μ'αυτό που ήσαστε πριν. Αποφύγετε την παθητικότητα τύπου "Δεν έχω τίποτα να κάνω εδώ. Τέτοια ώρα θα ήμουν με τον Τάσο για καφέ στο Περιστέρι". Οι νέες γνωριμίες μη ξεχνάτε ότι είναι άνθρωποι και νιώθουν όσα κι εσείς. Απ' την άλλη δώστε και χρόνο στον εαυτό σας να χωνέψει την αλλαγή αυτή. Δεν είναι μικρή. Φροντίστε τον εαυτό σας και μετά δώστε χρόνο στις νέες συναναστροφές.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X