Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ συνέχισε την ανοδική της πορεία τον Μάιο, ωστόσο αύξηση κατέγραψε και ο δείκτης ανεργίας στο 7,6%, από 7,5% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας. Σε ολόκληρη τη χώρα, οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν έφθασαν τις 175.000, ανακοίνωσε το υπουργείο, ενώ αναλυτές προέβλεπαν 159.000 καθαρές θέσεις εργασίας. Οι ίδιοι κύκλοι ανέμεναν επίσης πως ο δείκτης της ανεργίας θα παρέμενε σταθερός στο 7,5%. Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα στοιχεία του Μαΐου υποδεικνύουν πως πολλοί περισσότεροι άνεργοι εντάχθηκαν στους καταλόγους όσων αναζητούν εργασία. Με δεδομένο τον αργό ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, έπειτα από την οξεία ύφεση του 2007-09, πολλοί άνεργοι που δεν κατορθώνουν να επανενταχθούν σταματούν να αναζητούν εργασία και δεν προσμετρώνται στα επίσημα στοιχεία για την ανεργία.

Αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ συνέχισε την ανοδική της πορεία τον Μάιο, ωστόσο αύξηση κατέγραψε και ο δείκτης ανεργίας στο 7,6%, από 7,5% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας.

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν έφθασαν τις 175.000, ανακοίνωσε το υπουργείο, ενώ αναλυτές προέβλεπαν 159.000 καθαρές θέσεις εργασίας. Οι ίδιοι κύκλοι ανέμεναν επίσης πως ο δείκτης της ανεργίας θα παρέμενε σταθερός στο 7,5%.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα στοιχεία του Μαΐου υποδεικνύουν πως πολλοί περισσότεροι άνεργοι εντάχθηκαν στους καταλόγους όσων αναζητούν εργασία. Με δεδομένο τον αργό ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, έπειτα από την οξεία ύφεση του 2007-’09, πολλοί άνεργοι που δεν κατορθώνουν να επανενταχθούν σταματούν να αναζητούν εργασία και δεν προσμετρώνται στα επίσημα στοιχεία για την ανεργία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X