Αρχική / Παιδί / Τα μωρά καταγράφουν τις κινήσεις των ενήλικων, σύμφωνα με νέα έρευνα
Τα μωρά καταγράφουν τις κινήσεις των ενήλικων, σύμφωνα με νέα έρευνα thumbnail

Τα μωρά καταγράφουν τις κινήσεις των ενήλικων, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πίσω από τα… παχουλά μάγουλα και τα λαμπερά μάτια του μωρού σας βρίσκεται ένας μικρός παρατηρητής, ο οποίος καταγράφει κάθε σας κίνηση και αναλύει με πιθανότητες τι πρόκειται να κάνετε στη συνέχεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Infancy.


«Ακόμη και πριν μπορέσουν να μιλήσουν, τα μωρά παρακολουθούν στενά τα όσα συμβαίνουν μπροστά τους και αναζητούν πρότυπα δραστηριότητας, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν προτιμήσεις» σημείωσε η μια εκ των συγγραφέων της μελέτης, Lori Markson από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. «Κάνετε την ίδια επιλογή τρεις ή τέσσερις φορές στη σειρά και τα μωρά που είναι 8 μηνών και άνω θα διαβάσουν αυτή τη συνεπή συμπεριφορά ως προτίμηση», συμπλήρωσε η Markson.


Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα βρέφη αναζητούν σταθερά πρότυπα συμπεριφοράς και κάνουν κρίσεις σχετικά με τις προτιμήσεις των ανθρώπων, βασιζόμενα σε απλές πιθανότητες που προκύπτουν από τα παρατηρούμενα γεγονότα και ενέργειες.


Η έρευνα που συμμετείχε ο αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογικών επιστημών του Πανεπιστημίου Μισούρι – Κολούμπια, Yuyan Luo, ενδέχεται να ρίξει φως στο πώς τα βρέφη και τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τις προτιμήσεις των ανθρώπων για ένα συγκεκριμένο είδος τροφής, παιχνιδιού ή δραστηριότητας. Ενδέχεται επίσης να εξηγήσει γιατί τα παιδιά πάντα φαίνεται πως θέλουν το παιχνίδι, με το οποίο κάποιος άλλος παίζει.


Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαίωσαν ότι τα βρέφη ηλικίας έως 8 μηνών αναπτύσσουν ήδη την ικανότητα να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου, να αντιληφθούν τι μπορεί να ξέρει ή να μην ξέρει κάποιο άτομο ή τι σκέφτεται ή πιστεύει για μια κατάσταση. Καθώς τα μωρά δεν μπορούν να εξηγήσουν τι σκέφτονται, οι ερευνητές υπέθεταν ως τώρα πως η ικανότητα αυτή αναπτυσσόταν γύρω στα 4 χρόνια.


«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που δείχνει ότι οι ασυνεπείς επιλογές επηρεάζουν την κατανόηση των βρεφών για τις προτιμήσεις των άλλων», δήλωσε η Markson.


Στα επιστημονικά πειράματα συμμετείχαν 60 υγιή βρέφη, αρσενικά και θηλυκά, που κυμαίνονταν ηλικιακά από 7-9 μηνών ως 8μισι μηνών.


Με πληροφορίες από sciencedaily.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X