Αρχική / Παιδί / Πώς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι βλαβερές για την υγεία των παιδιών;
Πώς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι βλαβερές για την υγεία των παιδιών; thumbnail

Πώς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι βλαβερές για την υγεία των παιδιών;

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα μιας βρετανικής έρευνας, που δείχνει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κακές για την υγεία των παιδιών, εφόσον αυτά κάθονται μπροστά στις οθόνες και δεν γυμνάζονται, όπως όταν πηγαίνουν στο σχολείο.


Ειδικότερα, στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι περίπου το 80% των παιδιών έχασε τη φόρμα του στις διακοπές, καθώς περνά τον ελεύθερό του χρόνο σε δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τη γυμναστική άσκηση.


Στη μελέτη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού UK Active συμμετείχαν περίπου 400 μαθητές και διαπιστώθηκε ότι οι μικροί μαθητές δεν μπορούσαν να διανύσουν με τον ίδιο ρυθμό μια μικρότερη απόσταση απ' αυτή που συνήθιζαν, ενώ ορισμένα τερμάτιζαν με εμφανή εξάντληση.


Τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο έντονα μεταξύ των παιδιών που προέρχονται από φτωχότερες οικογένειες. Ο δρ. Steven Mann, επικεφαλής της μελέτης, σημείωσε πως η έρευνα «υποδηλώνει ότι τα παιδιά των υποβαθμισμένων οικογενειών είναι στραμμένα στις οθόνες για ώρες», ενώ συμπλήρωσε πως αυτή η παιδική αδράνεια είναι άνευ προηγουμένου.


«Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχει σύνδεση με την εξασθένιση της φυσικής ανάπτυξης, τη μικρότερη διάρκεια προσοχής και με τους χαμηλότερους βαθμούς, μια ανενεργή παιδική ηλικία σημαίνει ότι το πρόσωπο αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για θανατηφόρες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη τύπου 2 στη μετέπειτα ζωή», εξήγησε.


Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αθλητικών Επιστημών στη Γερμανία.


Με πληροφορίες από telegraph.co.uk

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X