Γλυκό ή αλμυρό πρωινό; Τι να επιλέξω;

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Είτε ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που το πρωί επιλέγετε γλυκές γεύσεις όπως γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης ή ψωμί με μαργαρίνη και μέλι, ή αντίθετα θέλετε το πρωινό σας να αποτελείτε από αλμυρά τρόφιμα όπως τοστ ή ομελέτα, το σημαντικό είναι να διαλέγετε ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό που να καλύπτει τις ανάγκες σας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Ποια είναι όμως τα σημεία-κλειδιά γι’ αυτό;</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>1. Επιλέξτε τρόφιμα από τρεις</strong> τουλάχιστον διαφορετικές ομάδες τροφίμων. Ένα τρόφιμο από την ομάδα των αμυλούχων τροφίμων επιλέγοντας προϊόντα ολικής άλεσης (δημητριακά ολικής άλεσης, ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης), ένα γαλακτοκομικό (γάλα, γιαούρτι, τυρί) και ένα φρούτο ή φυσικό χυμό. </span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>2. Βάλτε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας</strong> από το πρωί, επιλέγοντας ψωμί ολικής άλεσης, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης στη θέση του παραδοσιακού λευκού ψωμιού και των κορν-φλεικς.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>3. Καλύψτε τουλάχιστον μία από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών</strong> που συστήνεται να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα, επιλέγοντας κάποιο φρούτο ή μια φρουτοσαλάτα μαζί με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και δημητριακά ολικής άλεσης ή ένα φυσικό χυμό, ώστε να εξασφαλίσετε ένα μέρος των βιταμινών που χρειαζόμαστε καθημερινά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><em><span style="font-size: small;">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου (www.nutrimed.gr)</span></em></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα