Αρχική / Σχέσεις / Είναι σε διάσταση, αλλά κρυβόμαστε λόγω του παιδιού της: Υπάρχουν δύο αντικρουόμενοι κόσμοι μέσα μου…
Είναι σε διάσταση, αλλά κρυβόμαστε λόγω του παιδιού της: Υπάρχουν δύο αντικρουόμενοι κόσμοι μέσα μου... thumbnail

O αναγνώστης μας, Πέτρος

Είναι σε διάσταση, αλλά κρυβόμαστε λόγω του παιδιού της: Υπάρχουν δύο αντικρουόμενοι κόσμοι μέσα μου…

Έχω εδώ και ένα χρόνο σχέση με μια γυναίκα κατά 10 χρόνια μεγαλύτερη μου. Όταν γνωριστήκαμε ήταν σε διασταση από το σύζυγό της. Ο έρωτας μας ήταν και είναι από τους λίγους. Μετά από λίγο καιρό έκανε τις απαραίτητες ενέργειες του διαζυγίου. Όλο αυτό το καιρό η σχέση μας σε συναισθηματικό επίπεδο είναι εξαίσια, όμως σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται φυσιολογική, καθώς κρυβόμαστε από όλους. Κι ο λόγος είναι η προστασία του παιδιού. Σαν τρίτος όλα αυτά θα τα άκουγα φυσιολογικά και θα σύστηνα υπομονή. Σαν άμεσα ενδιαφερόμενος η υπομονή έχει τελειώσει.


Την αγαπώ και δεν έχω τη δύναμη να το τελειώσω κι έτσι υπομένω το κρυφτούλι και τη σχεδόν καθημερινή προστριβή του πρώην με εκείνη. Πηγαίνει καθημερινά στο σπίτι για να τον ετοιμάσει για το σχολείο, καθώς η μαμά φεύγει για τη δουλειά νωρίς.


Υπάρχουν δύο αντικρουόμενοι κόσμοι μέσα μου που ο ένας υπομένει όλα τα αρνητικά και ο άλλος απολαμβάνει τα θετικά.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Λουκία Αποστολίδη, http://psychotherapycenter.gr:Αγαπητέ μου, κατανοώ την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και πως βιώνεις μια συνεχή αμφιθυμία. Το θέμα είναι ούτως ή άλλως πως ο άνθρωπος από τη φύση του έχει αντικρουόμενες πλευρές και αντιφατικά συναισθήματα, που σε περιπτώσεις που βιώνει καταστάσεις οι οποίες έχουν τέτοια δυναμική, αυτά μεγενθύνονται και συμβαίνει πλέον κάτι το εξαντλητικό.


Εγώ αυτό που θα σχολιάσω είναι πως αφού βρίσκεσαι σε αυτήν τη θέση και προς το παρόν δεν μπορείς να αποφασίσεις αν μπορείς να κάνεις μπρος ή πίσω, απλά μείνε σε αυτό αλλά αναλογίσου τη δική σου πλευρά. Δηλαδή, ποιες είναι οι κύριες ανάγκες σου από μια σχέση και αν αυτές καλύπτονται από την συγκεκριμένη;


Ποιοι είναι οι στόχοι σου σχετικά με τη συντροφική σου σχέση και τι οικογένεια θέλεις να δημιουργήσεις; Μπορεί να γίνει αυτό με την συγκεκριμένη σύντροφο;


Θα μπορούσα να συνεχίσω με αρκετές ακόμη ερωτήσεις που θα είχαν να κάνουν με εσένα ώστε να αφουγκραστείς πραγματικά το ποιός είσαι μέσα σε μια σχέση και το τι χρειάζεσαι. Δεν χρειάζεται να υπομένεις για κάτι αν αυτό πλέον σε δυσαρεστεί, μίλα ανοιχτά και ζήτα συμπαράσταση από την σύντροφό σου.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X