Αρχική / Πολιτισμός / Προμηθέας Δεσμώτης και Ικέτιδες από τον Ολιβιέ Πυ στη Μικρή Επίδαυρο
Προμηθέας Δεσμώτης και Ικέτιδες από τον Ολιβιέ Πυ στη Μικρή Επίδαυρο thumbnail

Προμηθέας Δεσμώτης και Ικέτιδες από τον Ολιβιέ Πυ στη Μικρή Επίδαυρο

Ο Ολιβιέ Πυ, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν, παρουσιάζει τον Προμηθέα Δεσμώτη και τις Ικέτιδες του Αισχύλου σε μια κοινή παράσταση στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στις 4 και 5 Αυγούστου.


Για ακόμα μια φορά, ο αιρετικός ηθοποιός, ποιητής και σκηνοθέτης Ολιβιέ Πυ επιχειρεί να νοηματοδοτήσει το παρόν μέσα από την επανανάγνωση εμβληματικών έργων του παρελθόντος, εδώ του Προμηθέα Δεσμώτη και των Ικετίδων του Αισχύλου.


Η παράσταση, σε μινιμαλιστική φόρμα, με μια διανομή τριών ηθοποιών, σε δική του μετάφραση και σπονδυλωτή σκηνοθεσία, έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.


Στον Προμηθέα Δεσμώτη, έργο συγχρόνως μεταφυσικό και βαθιά πολιτικό, ένας τιτάνας βασανίζεται από τους θεούς εξαιτίας της αγάπης που τρέφει για την ανθρωπότητα. Μετατρέπεται έτσι σε αιώνιο σύμβολο ανυπακοής, ένας κατεξοχήν πολιτικός κρατούμενος. Ο Προμηθέας, κατά τον Πυ, μας «διδάσκει την έννοια της εξέγερσης».


Αλλά και οι Ικέτιδες θίγουν διαχρονικά πολιτικά ζητήματα, μεταξύ αυτών τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τον νόμο, τον σεβασμό για τον ξένο και για τη γυναίκα.


Το έργο απηχεί την άποψη του Αισχύλου ότι ο νόμος δεν μπορεί να είναι η απάντηση για τα πάντα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, το θέατρο καθίσταται απαραίτητο ως χώρος που προσφέρεται για δημόσια συζήτηση και στοχασμό. Η παραδοσιακή έννοια της κάθαρσης, ως πράξη θεαματικής εκκαθάρισης, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί: ο θυμός δεν πρέπει να επικρατήσει.Info


Προμηθέας Δεσμώτης, Ικέτιδες / Αισχύλου


Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου


4-5 Αυγούστου 2017                       


21:30


Τιμές εισιτηρίων  • Κανονικό: Από 20€ έως 25€

  • Φοιτητικό: 10€

  • ΑΜΕΑ: 5€

  • Ανέργων: 5€


Πληροφορίες / Κρατήσεις: greekfestival.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X