Αρχική / Διατροφή / Πρέπει να πίνεις νερό όταν τρώς;
Πρέπει να πίνεις νερό όταν τρώς; thumbnail

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Πρέπει να πίνεις νερό όταν τρώς;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Καλησπέρα. Έχω ακούσει ότι δεν πρέπει να πινεις νερό με το φαγητό γιατί δεν γίνεται σωστά ή πέψη και αποθηκεύται λίπος. Ισχύει;  Γενικώς πώς πρέπει να πίνουμε νερό σε σχέση με τα γεύματα και ενδιάμεσα και  πόσο κάθε φορά; Ευχαριστώ.


Από την Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


  


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ανάγκες κάθε ατόμου σε νερό είναι διαφορετικές και εξαρτώνται από  πολλούς  παράγοντες. Πρώτος και βασικός είναι η  ποσότητα  του φαγητού που καταναλώνουμε  καθημερινά.


 


Για παράδειγμα ένα διαιτολόγιο με περισσότερα φρούτα και λαχανικά δίνει περισσότερο νερό στον  οργανισμό.Επίσης η σύσταση σώματος  παίζει ρόλο καθώς και η καθημερινή δραστηριότητα και το είδος της κίνησης  π.χ η αερόβια άσκηση αποβάλλει περισσότερα μόρια νερού από το σώμα άρα χρειάζεται άμεση αναπλήρωση.Τώρα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε καθημερινά με λίτρα αλλά ο μπούσουλας ο γενικός 8-10 ποτήρια την ημέρα έχει καταρριφτεί και βασικό κριτήριο παραμένει η αίσθηση της δίψας που νοιώθεις εφόσον τηρείς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με σωστή κατανομή των γευμάτων την ημέρα.
Δρ.Άννα Παπαγεωργίου
PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών
Καθ.Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Επ.Υπεύθυνη προγραμμάτων προαγωγής της υγείας "ΕΥΡΩΣΤΙΑ"


Επικοινωνία:2106827284Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X