Αρχική / Teens / Μιλάμε στο Facebook αλλά θέλω να τον γνωρίσω από κοντά!
Μιλάμε στο Facebook αλλά θέλω να τον γνωρίσω από κοντά! thumbnail

H Μυρτώ, αναγνώστρια του boro.gr,

Μιλάμε στο Facebook αλλά θέλω να τον γνωρίσω από κοντά!

Καλησπέρα σας. Έχω φίλο στο Facebook  ένα παιδί, το οποίο μου αρέσει, είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος μου. Παλαιότερα μου μίλαγε συνέχεια, μετά άλλαξα λογαριασμό και χαθήκαμε. Tώρα τον ξαναβρήκα και εδώ και πολύ καιρό του έκανα αίτημα και το αποδέχτηκε. Και ξαφνικά μια μέρα έτσι όπως έβλεπα τις ενημερώσεις είδα μια φωτoγραφία του και μου έκανε αμέσως το κλικ. Επί τόπου του στέλνω μήνυμα και λέω «γεια, τι κάνεις». Κι εκείνος μου απαντά «καλά, εσύ». Τότε του λέω «Άμα θυμάσαι μιλούσαμε παλαιοτέρα». Μου είπε ότι θυμάται και μου στέλνει μια φατσούλα.  Λέει «ναι ναι» και του στέλνω μια φατσούλα. Κι εχτες του έστειλα «τι κάνεις όμορφε;». Λέει «καλά είμαι, εσύ;» Λέω "καλά και εγώ. Μήπως ενοχλώ;". Λέει "είμαι σε ένα τραπέζι", λέω "μάλιστα". Και εκεί σταμάτησε η συνομιλία μας. Θέλω να του δώσω να καταλάβει πως μου αρέσει και πως θέλω να γνωριστούμε. Όχι βεβαία πως πάει το μυαλό μου κάπου στο πονηρό. Απλά να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και βλέποντας και κανοντας… Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Επίσης στο χωριό που μένω γίνεται ένα πάρτι και θέλω να τον καλέσω αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα έρθει. Τι έχετε να πείτε; Επίσης εγώ να ξαναστείλω; Και αν ναι τι να πω;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Από τη συμπεριφορά σας φαίνεται κάπως ότι σας αρέσει το παιδί αυτό. Τώρα από την περιγραφή που κάνετε -τους διαλόγους και την ιστορία του πως γνωριστήκατε- είναι σαφή δύο πράγματα: α)ότι δεν έχετε βρεθεί από κοντά και β)ότι δεν θέλετε να ακούσετε "όχι". Η πρώτη διαπίστωση συνηγορεί υπέρ του ότι πάτε κάπως στα τυφλά, δηλαδή πρέπει να γνωρίσετε κάπως σε ζωντανό πλαίσιο το φίλο, όπως πολύ σωστά διαπιστώνετε κι εσείς για να μπορέσετε να νιώσετε κατά πού πάει το πράγμα μεταξύ σας. Η δεύτερη διαπίστωση έχει να κάνει με την απόρριψη που μπορεί να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί πως δε θα σας πει "όχι" σε κάποια από τις προτάσεις που θα του κάνετε. Αν όμως βρεθείτε και γνωριστείτε από κοντά, μειώνετε τις πιθανότητες να απορριφθεί κάτι που θα του προτείνετε γιατί θα ξέρετε καλύτερα τι να συζητήσετε και τι να ζητήσετε αφού θα γνωρίζεστε καλύτερα. Είναι πολύ κοινωνικό εκ μέρους σας να τον καλέσετε στο πάρτυ. Συμφωνώ μαζί σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X