Αρχική / More / Celebrity news / Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: αναλαμβάνουν την επιμόρφωση 3000 προσφύγων από τη Συρία!
Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: αναλαμβάνουν την επιμόρφωση 3000 προσφύγων από τη Συρία! thumbnail

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: αναλαμβάνουν την επιμόρφωση 3000 προσφύγων από τη Συρία!

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, έκαναν γνωστό την Δευτέρα, ότι θα βοηθήσουν 3.000 προσφυγόπουλα από τη Συρία να πάνε σχολείο φέτος στον Λίβανο, όπου σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 200.000 παιδιά δεν λαμβάνουν μόρφωση από τότε που διέφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία.
Το Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη είπε ότι συνεργάζεται με τις εταιρείες Google και HP Inc ώστε να βοηθήσουν την UNICEF, υπηρεσία του ΟΗΕ που ασχολείται με παιδιά, και το λιβανέζικο υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν επτά σχολεία "δεύτερης βάρδιας" για παιδιά που είναι πρόσφυγες από τη Συρία.
Ο Λίβανος φιλοξενεί πάνω από 1 εκατομμύριο σύρους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 500.000 παιδιά. Η χώρα εκπαιδεύει τα παιδιά σε δημοτικά σχολεία μέσω ενός συστήματος "δεύτερης βάρδιας", προσθέτοντας τάξεις τα απογεύματα που να απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτά.
"Δεν θέλουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά μόνο και μόνο διότι είχαν την ατυχία να γεννηθούν στον λάθος μέρος τον λάθος χρόνο", είπαν ο ηθοποιός με Όσκαρ στο ενεργητικό του Τζορτ Κλούνεϊ και η σύζυγός του, δικηγόρος διεθνών ανθρώπινων δικαιωμάτων, Αμάλ Κλούνεϊ, η οποία γέννησε δίδυμα τον περασμένο μήνα.
"Χιλιάδες νεαρών Σύρων προσφύγων κινδυνεύουν να μην γίνουν ποτέ παραγωγικά μέλη μιας κοινωνίας", είπε το ζεύγος σε δήλωσή του, και "η επίσημη εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει αυτό".
Το Ίδρυμα θα δωρίσει 3,25 εκατ. δολάρια (2,74 εκατ. ευρώ), ενώ η Google και η HP θα πληρώσουν για μεταφορικά, γραφική ύλη, υπολογιστές, περιεχόμενο, τα σχολικά προγράμματα και την εκπαίδευση δασκάλων.
Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος των Κλούνεϊ, Μάξ Γκλάισμαν, είπε ότι η οργάνωση είχε αποφασίσει να υποστηρίξει την εκπαίδευση των Σύρων προσφύγων μέσω του συστήματος δημοσίων σχολείων, αντί να επενδύσει σε ιδιωτικά σχολεία που διαχειρίζεται η SABIS, μια διεθνής εταιρεία η οποία προετοιμάζει μαθητές για το πανεπιστήμιο και για εξετάσεις του γυμνασίου.


 Πηγή: cnn.gr


Φωτογραφία: Instagram

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X