Αρχική / Σεξ / Άνδρας / 15 λόγοι για την απώλεια της στύσης
15 λόγοι για την απώλεια της στύσης thumbnail

15 λόγοι για την απώλεια της στύσης

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, Σεξολόγος, Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


1) Γιατί θέλω να είμαι τέλειος στο σεξ! Οι τελειοθηρικοί άντρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα από τους άλλους να παρουσιάσουν πρόβλημα στη στύση. Όσο περισσότερο προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι στο σεξ τόσο λιγότερο καλά τα καταφέρνουμε!


2) Γιατί δεν έχω μάθει ακόμα να κάνω σεξ. Η διαδικασία της μάθησης είναι ουσιαστική στο σεξ. Κανένας δε γεννήθηκε έμπειρος και όλοι οι άντρες μάθανε λιγότερο ή περισσότερο καλά, λιγότερο ή περισσότερο γρήγορα να κάνουν σεξ.


3) Γιατί με κομπλάρει η σύντροφός μου. Πολλές γυναίκες έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τον σύντροφό τους, με αποτέλεσμα εκείνος να φορτώνεται με άγχος αν θα τις ικανοποιήσει. Το άγχος επίδοσης είναι ένας από τους συνηθισμένους λόγους απώλειας της στύσης. Άλλες, πάλι, γυναίκες το «παίζουν» πολύ έμπειρες και τρομάζουν ή δημιουργούν αμηχανία στο σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να χάνει τη στύση του.


4) Γιατί έχει θιγεί ο ανδρισμός μου. Αν η σύντροφος κάνει συνεχώς συστάσεις στο σύντροφο για τις επιδόσεις του ή παρατηρεί αρνητικά στοιχεία στο σώμα του άντρα ή τέλος τον συγκρίνει με τους προηγούμενους εραστές της και τον βρίσκει ανεπαρκή, τότε ο άντρας αμφισβητεί τον ανδρισμό του και αγχώνεται.


5) Γιατί δε μπορώ να σκεφτώ ερωτικά. Για να λειτουργήσει το αντανακλαστικό της στύσης θα πρέπει ο εγκέφαλος να πλημμυρίσει από ερωτικά μηνύματα. Αν αντί για ερωτικά μηνύματα ο εγκέφαλος κατακλύζεται από μηνύματα άγχους, τότε το αντανακλαστικό της στύσης καταργείται και το πέος χαλαρώνει.


6) Γιατί έχω γίνει παρατηρητής της στύσης μου. Αν η σκέψη του άντρα είναι καθηλωμένη στην παρατήρηση του πέους, τότε δεν υπάρχουν ερωτικά μηνύματα στον εγκέφαλο που θα ευοδώσουν και θα διατηρήσουν τη στύση. Αυτό συνήθως συμβαίνει μετά από κάποια αποτυχία στο σεξ, με αποτέλεσμα να έχει ο άντρας αγχώδεις και φοβικές σκέψεις.


7) Γιατί κάνω σεξ από υποχρέωση. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία και τη διατήρηση της στύσης είναι η ερωτική επιθυμία για τη σύντροφο. Αν το σεξ έχει καταντήσει διαδικασία για εκπλήρωση υποχρεώσεων ή επιδόσεων, η πιθανότητα να χάσουμε τη στύση μας είναι μεγάλη.


8) Γιατί ψυχολογικά δεν είμαι καλά. Το σεξ προϋποθέτει καλή ψυχική κατάσταση. Όταν είμαστε στενοχωρημένοι ή περνάμε μια περίοδο πένθους, είναι φυσικό να πέφτουν ή και να μηδενίζονται οι επιδόσεις στο σεξ.


9) Γιατί η σχέση με τη σύντροφο είναι κακή. Είναι φυσικό να μην έχουμε ερωτική επιθυμία και καλές επιδόσεις στο σεξ όταν η σχέση με τη σύντροφο είναι έντονα διαταραγμένη. Πολλά ζευγάρια καταφέρνουν να διατηρούν την καλή τους σεξουαλική ζωή και σε περιόδους με καυγάδες και έντονους τσακωμούς. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας.


10) Γιατί η υγεία μου δεν είναι καλή. Η καλή στύση προϋποθέτει μια γενικότερα καλή υγεία. Σε περιόδους αρρώστιας, πυρετού, καταβολής, πόνου και κακουχίας είναι δυνατό η στύση να επιτυγχάνεται με μεγάλη δυσκολία ή να λείπει τελείως.


11) Γιατί παίρνω φάρμακα που βλάπτουν τη στύση. Πολλά φάρμακα επηρεάζουν αρνητικά το μηχανισμό της στύσης. Τέτοια φάρμακα είναι τα αντιυπερτασικά, τα καρδιοτονωτικά, τα αντιόξινα, τα ψυχοφάρμακα και άλλα. Πολλές φορές είναι δυνατό να αντικαταστήσουμε ένα φάρμακο με κάποιο άλλο που ενοχλεί λιγότερο ή καθόλου τη στύση.


12) Γιατί κάποιο πρόβλημα υγείας επηρεάζει τη στύση μου. Ο διαβήτης είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα υγείας που δημιουργεί με την πάροδο του χρόνου διαταραχές στη στύση. Η καλή ρύθμιση του διαβήτη συντελεί στη διατήρηση καλού μηχανισμού στύσης. Έτσι κι αλλιώς, η επιστήμη διαθέτει στις μέρες μας αποτελεσματικές λύσεις για τα προβλήματα στύσης των διαβητικών.


13) Γιατί πονάω την ώρα της επαφής. Ο πόνος στα γεννητικά όργανα την ώρα της επαφής αναστέλλει τη στύση. Πόνος μπορεί να παράγεται λόγω φίμωσης ή γιατί ο χαλινός είναι ιδιαίτερα βραχύς, ή από φλεγμονές των γεννητικών οργάνων, όπως βαλανοποσθίτιδα, ορχίτιδα κλπ.


14) Γιατί το άγχος επηρεάζει τις ορμόνες μου. Η τεστοστερόνη, η προλακτίνη, οι ορμόνες του θυρεοειδούς συχνά διαταράσσονται από το υπερβολικό άγχος. Οι διαταραχές των ορμονών μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη στύση.


15) Γιατί ο τρόπος ζωής μου δεν είναι σωστός. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε φάση μικρής υπερκόπωσης χωρίς να το γνωρίζουν. Η καλή λειτουργία στο σεξ απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και καλό τρόπο ζωής. Ο καπνός, τα οινοπνευματώδη, η κακή διατροφή γενικά και οι εθιστικές ουσίες βλάπτουν τη στύση.


 Διαβάστε ακόμα:


Γιατί κάποιες φορές η στύση χάνεται κατά τη διάρκεια του σεξ;


Σεξ: Οι απορίες ενός άνδρα για τα φάρμακα της στύσης


Πρόβλημα στύσης : Όταν πέφτει με το που ξεκινά η σεξουαλική επαφή


Πρόβλημα στύσης στον άνδρα: Ο ρόλος της τεστοστερόνης


Πώς η ψυχολογία ρίχνει ή ανεβάζει τη στύση σου


Λόγια της γυναίκας που ρίχνουν τη στύση του άνδρα


Σεξ: Πράγματα που φοβίζουν τον άνδρα και ρίχνουν τη στύση


2 τύποι ανδρών που εμφανίζουν συχνά πρόβλημα στύσης

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X