Μεσογειακή σαλάτα κριθαράκι

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong><br /><strong><span style="font-size: small;">Για τη σαλάτα:</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">1 φλ κριθαράκι </span><br /><span style="font-size: small;">1 κύβος λαχανικών</span><br /><span style="font-size: small;">3 φλ σπανάκι, χοντροκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">450γρ κολοκυθάκι, λεπτοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη</span><br /><span style="font-size: small;">1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">3 μέτριες ντομάτες, τεμαχισμένες</span><br /><span style="font-size: small;">10-12 ελιές Καλαμών, χοντροκομμένες</span><br /><span style="font-size: small;">57γρ φέτα, σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, λιωμένο</span><br /><span style="font-size: small;">Για το ντρέσινγκ:</span><br /><br /><span style="font-size: small;">2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη</span><br /><span style="font-size: small;">½ λεμόνι, χυμός</span><br /><span style="font-size: small;">μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι με τον κύβο λαχανικών.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε  τα υλικά του ντρέσινγκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι  –  και ανακατεύουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Μόλις  γίνει το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο μπολ με το σπανάκι.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 περίπου λεπτό.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κολοκυθάκι και το λιωμένο σκόρδο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το σοταρισμένο κολοκυθάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές και το κρεμμύδι στο κριθαράκι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ : www.dimitrisskarmoutsos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/135060/mesogeiakh-salata-me-ntomata-kai-saltsa-fetas" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Μεσογειακή σαλάτα με ντομάτα και σάλτσα φέτας!</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/27160/salata-me-spanaki-kotopoylo-kai-saltsa-giaoyrti" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Σαλάτα με σπανάκι, κοτόπουλο και σάλτσα γιαούρτι</span></a></p>

Σχετικά άρθρα