Αρχική / Teens / Οι φίλες μου δε μου μιλάνε γιατί οι γονείς μου δε με άφησαν να πάω μαζί τους διακοπές
Οι φίλες μου δε μου μιλάνε γιατί οι γονείς μου δε με άφησαν να πάω μαζί τους διακοπές thumbnail

Η Αλεξία, αναγνώστρια του boro.gr,

Οι φίλες μου δε μου μιλάνε γιατί οι γονείς μου δε με άφησαν να πάω μαζί τους διακοπές

Καλησπέρα έχω και δυο χρόνια κάνω πολλή παρέα με δυο κορίτσια που τις γνώρισα στο σχολείο αυτές ήταν κολλητές για πολλά χρόνια πριν από μένα μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια έχουμε περάσει πολλά μαζί αρχικά αυτές ήταν πιο μαγκωμένες μαζί μου και μου έδειχναν ότι εγώ έρχομαι τριτη. Αργότερα όμως, ειδικά φέτος γίναμε κολλητές αλλά ποτέ δεν τολμούσαν να με αποκαλέσουν έτσι. Τώρα τελευταία αυτές πήγαν στο χωριό της μιας όπου θα πήγαινα κ εγώ μαζί τους. Το σχεδιάζαμε όλη τη χρονιά. Οι  γονείς μου όμως δεν μ’ αφηνουν. Πριν φύγουν ήμασταν πολύ καλά. Μετά όμως σαν να σπαστήκαν και μου δείχνουν έντονα ότι αυτές είναι κολλητές.


Στο μεταξύ εγώ έκανα σχέση με ένα πολύ καλό παιδί και είμαι πολύ ευτυχισμένη και οι γονείς μου μου έχουν δώσει ελευθερίες που ούτε εγώ δεν περίμενα σχετικά με το αγόρι μου. Αυτό όμως δεν αρέσει στις φίλες μου, δηλαδή ότι με αφήνουν με αυτόν ενώ με εκείνες όχι . Δεν ζηλεύουν τον φίλο μου σε καμία περίπτωση απλά τελευταία με απομονώνουν και το δείχνουν έντονα. Δεν μου στέλνουν μηνύματα και δεν πολύ μιλάμε. Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη στους γονείς μου και να πάω στο χωριό. Παρόλ’ αυτά  η συμπεριφορά μου προς τις φίλες μου είναι άψογη ενώ η δίκη τους όχι. 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί οι γονείς σας σας άφησαν πιο ελεύθερη στο θέμα του αγοριού σας ενώ παράλληλα δε σας άφησαν να πάτε μόνη -ασυνόδευτη από ενήλικο φαντάζομαι- διακοπές με τις φίλες σας. Είναι σημαντικό διότι έτσι θα καταλάβετε λίγο περισσότερο τί φοβούνται οι δικοί σας, δηλαδή από τι σας προστατεύουν, και πως αυτός ο φόβος φτάνει σαν "προσβολή" στις φίλες σας με το να σας αποκλείει από τις δραστηριότητές τους. Εαν καταλάβετε τι φοβούνται οι γονείς σας τουλάχιστον θα έχετε μια εξήγηση να δώσετε στις φίλες σας για αυτή την κατάσταση. Το "δεν ξέρω γιατί δε με αφήνουν" αφήνει περισσότερα περιθώρια για παρεξήγηση από ένα ξεκάθαρο λόγο. π.χ.: "Φοβούνται τα ναρκωτικά" ή "έχουν γνωρίσει το φίλο μου ενώ εσάς όχι".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X