Αρχική / Ψυχολογία / Διατροφικές διαταραχές / Νιώθω άσχημα με το σώμα μου και το ρίχνω στο φαγητό. Τι να κάνω;
Νιώθω άσχημα με το σώμα μου και το ρίχνω στο φαγητό. Τι να κάνω; thumbnail

Η 22χρονη αναγνώστριά μας, Ντίνα

Νιώθω άσχημα με το σώμα μου και το ρίχνω στο φαγητό. Τι να κάνω;

Είμαι 22 χρονών, 17,2 ύψος και ζυγίζω 89 κιλά.


Νιώθω άσχημα για το σώμα μου ξέρω πως είμαι υπέρβαρη. Έχω κάνει πολλές δίαιτες ως τώρα συγκεκριμένα από την δευτέρα γυμνασίου. Χάνω κιλά και φυσικά μετά τα ξαναπαίρνω, αυτό που παρατήρησα είναι πως ο λόγος που πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό εκτός από το ότι μου αρέσει το φαγητό είναι και ψυχολογικός.


Η οικογένειά μου όμως δε με βοηθά και τόσο σε αυτό. Μου λένε ότι πάχυνα, αλλά όχι με τον καλό τρόπο, με κάνουν να αισθάνομαι άβολα, και εκεί είναι που πάλι το ρίχνω στο φαγητό.


Θα ήθελα από σας να με βοηθήσετε να αισθανθώ καλύτερα με το σώμα μου, να φτιάξει η ψυχολογία μου και να μπορέσω να χάσω βάρος χωρίς να το βλέπω σαν εξαναγκασμό.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Λουκία Αποστολίδη, http://psychotherapycenter.gr:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Θα ήταν υπέροχο να βρεις κάποιον άνθρωπο να μπορεί να σε ακούσει και να δεχθεί τη δυσκολία και την συναισθηματική φόρτιση την οποία έχεις. Σε όλους μας αξίζει να μας ακούν και να μας αποδέχονται, οπότε είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε και να το πιστεύουμε αυτό για τον εαυτό μας ώστε να το διεκδικούμε από τους άλλους.


Το ότι θα το προσπαθήσουμε και θα το ζητήσουμε δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι εύκολο να μας το προσφέρουν οι άλλοι άμεσα. Όπως και να έχει θα πρότεινα για πιο άμεση βοήθεια, να βρεις πράγματα που σε ικανοποιούν όσο το φαγητό ή και λίγο λιγότερο.


Έχοντας διάφορες ασχολίες που σου προσφέρουν χαρά, ή ξενοιασιά, ή ό,τι άλλο σου προσφέρει το φαγητό, θα μπορείς να το λάβεις και από άλλα μέσα και τρόπους. Θα σου πρότεινα να βρεις κάποιες ομάδες, έκφρασης ή μοιράσματος ή ακόμα και διάφορα προγράμματα κοινοτικά ή του δήμου που μπορεί να δημιουργούν ομάδες με νεαρούς πληθυσμούς.


Να Αγαπήσεις τον εαυτό σου και να ψάξεις διάφορους τρόπους να του το δείχνεις και να απολαμβάνεις σιγά σιγά πολλά διάφορα άλλα συν του φαγητού.   

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X