Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Ας μιλήσουμε για την ανδρική σεξουαλική κακοποίηση
Ας μιλήσουμε για την ανδρική σεξουαλική κακοποίηση thumbnail

Ας μιλήσουμε για την ανδρική σεξουαλική κακοποίηση

Η σεξουαλική κακοποίηση και ο βιασμός έχουν συνδεθεί με τις γυναικείες εμπειρίες, ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η σεξουαλική κακοποίηση δεν έχει φύλο και συμβαίνει στους άντρες επίσης.


Προσφάτως, μάλιστα, μια έρευνα που διεξήχθη με δείγμα άνδρες που ισχυρίζονται ότι έχουν αναγκαστεί από γυναίκες να κάνουν σεξ, έδειξε ότι οι συνήθεις μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι αυτές του εκβιασμού και των απειλών, όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες του 1/5 των ανδρών αυτών. Το 22% των ερωτηθέντων ανέφερε πως η γυναίκα τον εξανάγκασε με την απειλή ενός ψέματος, με τη διάδοση φημών ή με λεκτική κακοποίηση.


Το ερευνητικό πρόγραμμα, με επικεφαλής τη δρ. Siobhan Weare από το Πανπιστήμιο του Λάνγκαστερ, διαπίστωσε επίσης ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 14% βιώσε τη χρήση βίας. Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη διερεύνηση ενός από τα «τελευταία ταμπού», αυτό της σεξουαλικής βίας των γυναικών προς τους άνδρες.


H έρευνα διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενώ το δείγμα των 154 ανδρών θεωρείται μικρό, «πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο ενός θέματος που δεν έχει αναφερθεί και εξεταστεί λεπτομερώς», σημείωσε η Weare. Παράλληλα, τόνισε ότι λόγω της «κρυμμένης φύσης» του εγκλήματος και της σύνθετης δυναμικής των φύλων» πολλοί άνδρες αισθάνονται ντροπή να το καταγγείλουν.


Έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ το 2010 διαπίστωσε ότι περίπου 1 στους 21 άνδρες δήλωσε πως «εξαναγκάστηκε να διεισδύσει» σε κάποιον άλλον κατά τη διάρκεια της ζωής του, με το 79% των περιπτώσεων να αφορούν σε γυναίκα θύτη. «Ο όρος “εξαναγκάστηκε να διεισδύσει” έχει σχεδιαστεί για τις περιπτώσεις αυτές, καθώς αν και αφορούν τη μη συναινετική διείσδυση του πέους, δεν εμπίπτουν στο αδίκημα του βιασμού», εξήγησε η Weare.


Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι γνώριζαν τη γυναίκα (συνήθως επρόκειτο για γνωστή ή φίλη), ενώ λίγο παραπάνω από το ήμισυ των συμμετεχόντων δήλωσε ότι είχε ή βρισκόταν σε σχέση με τη γυναίκα. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι μόνο 2 άνδρες είχαν αναφέρει την εμπειρία τους στην αστυνομία, ενώ καμία από τις περιπτώσεις αυτές δεν κατέληξε στο δικαστήριο.


Ταυτόχρονα, το συντριπτικό 80% ανέφερε πως δεν αποκάλυψε την εμπειρία του στη οικογένεια ή τους φίλους του, ενώ το 74% δεν ζήτησε υποστήριξη, κάτι που υποδηλώνει ότι οι άνδρες μένουν απομονωμένοι και μόνο στην αντιμετώπιση της εμπειρίας αυτής.


Με πληροφορίες από independent.co.uk


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X