Αρχική / Σχέσεις / Χωρίζαμε και τα ξαναβρίσκαμε, αλλά φοβάμαι ότι πλέον είναι οριστικό: Τι να κάνω;
Χωρίζαμε και τα ξαναβρίσκαμε, αλλά φοβάμαι ότι πλέον είναι οριστικό: Τι να κάνω; thumbnail

Η αναγνώστριά μας, Σόνια

Χωρίζαμε και τα ξαναβρίσκαμε, αλλά φοβάμαι ότι πλέον είναι οριστικό: Τι να κάνω;

Με τον Θοδωρή είχαμε σχέση εδώ και 4 χρόνια και κάναμε σχέδια για το μέλλον όπως να μείνουμε μαζί και να δημιουργήσουμε οικογένεια. Στο παρελθόν περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί και μου έλεγε ότι είναι πολύ τυχερός που είμαι στη ζωή του.


Σαν χαρακτήρες ήμασταν και οι δύο αρκετά οξύθυμοι. Οι χωρισμοί ήταν συχνοί και οι επανασυνδέσεις μας επίσης και όλες με τα ίδια λόγια, ότι δεν μπορεί ο ένας χωρίς τον άλλο. Πριν μια βδομάδα και για ασήμαντη αφορμή με χώρισε μέσω τηλεφώνου και ενώ την προηγούμενη μέρα ήμασταν πολύ καλά μου μίλησε με πολύ άσχημα λόγια. Με έχει πληγώσει πάρα πολύ, εντούτοις δεν μπορώ να τον ξεπεράσω, αλλά και να δεχθώ τον τρόπο που χωρίσαμε. Μου ζήτησε με έντονο τρόπο να χωρίσουμε και εγώ του είπα να εξαφανιστεί από τη ζωή μου.


Μια ημέρα μετά τον χωρισμό μας μιλήσαμε τηλεφωνικά με δική μου πρωτοβουλία και του ζήτησα να βρεθούμε από κοντά για να συζητήσουμε. Μου απάντησε ότι είναι πολύ θυμωμένος μαζί μου και δεν έχει νόημα να τα πούμε και ότι έχουν γίνει πολλά στο παρελθόν, τα οποία θυμάται και θυμώνει. Επίσης μου είπε πως δεν αντέχει άλλο τον χαρακτήρα μου, ότι έχει κουραστεί, ότι εκείνος έδινε πολλά στη σχέση μας, ενώ εγώ όχι και εν κατακλείδι ότι όλο το φταίξιμο για τον χωρισμό μας είναι επάνω μου.


Μάλιστα μου είπε με απορία για ποιο λόγο τον παίρνω τηλέφωνο και θέλω να βρεθούμε να μιλήσουμε, αφού του ζήτησα να εξαφανιστεί από τη ζωή μου, Μέχρι σήμερα δεν έχουμε μιλήσει. Δεν ξέρω αν ο χωρισμός μας είναι οριστικός αυτή τη φορά μιας και τώρα έχει διαρκέσει πιο πολύ από τις άλλες φορές και επίσης δεν είμαι σε θέση να πάω τη ζωή μου παρακάτω. Νιώθω την ανάγκη να μιλήσουμε για να ξεκαθαρίσω μέσα μου, αλλά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Φοβάμαι ότι αν του ζητήσω κάτι τέτοιο θα με απορρίψει πάλι.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Λουκία Αποστολίδη, http://psychotherapycenter.gr:


Σε αυτού του τύπου της σχέσης όπου επαναλαμβανόμενα δημιουργείται απόσταση και κοντινότητα, συνήθως δεν ξέρεις πότε και πώς θα είναι η τελευταία φορά που θα απομακρυνθούν δύο άνθρωποι. Βασικά σε όλες τις σχέσεις συμβαίνει να μην γνωρίζεις πότε τελικά θα εξανληθεί ο άλλος.


Οι τόσο έντονες σχέσεις πραγματικά μπορούν να φτάσουν σε ένα συναισθηματικό τέλμα αφού είναι τόσο φορτισμένοι όλοι οι τρόποι με τους οποίους συνδέεστε.


Καλύτερα να γράψεις ένα γράμμα, ένα εμαιλ το οποίο θα σου επιτρέψει να εκφράσεις όλες τις σκέψεις σου χωρίς να υπάρξει μια έντονη συνδιαλλαγή μεταξύ σας και ἴσως να βοηθήσει και εσένα να είσαι πιο ψύχραιμη και κατανοητή σε αυτό που έχεις ανάγκη να μοιραστείς με τον εαυτό σου και τον άλλο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X