Αρχική / Σχέσεις / Πώς να τη φλερτάρω; Υπάρχει σωστός τρόπος;
Πώς να τη φλερτάρω; Υπάρχει σωστός τρόπος; thumbnail

Ο αναγνώστης μας, Διομήδης

Πώς να τη φλερτάρω; Υπάρχει σωστός τρόπος;

Μου έδειξε ενδιαφέρον μια πολύ όμορφη γυναίκα, εγώ όμως δεν έκανα καμία κίνηση. Για περίπου δυο μήνες όταν με έβλεπε


δεν έχανε ευκαιρία να δείξει τον ενθουσιασμό της αλλά εγώ έμενα συνήθως στα τυπικά.


Όταν αποφάσισα να κάνω κίνηση το έκανα με λάθος τρόπο.


Πήγα στην καφετέρια που δουλεύει και ενώ αυτη εδειξε ξανα ενθουσιασμό εγώ πάλι κόλλησα και δεν συνέχισα την κουβέντα μαζί της. 


Ξαναπήγα μετά από δύο μέρες και της ζητήσα να βγούμε, ύστερα όμως από τυπική κουβέντα, χωρίς να δείξω κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον. Αυτή μου απάντησε «ναι, ίσως να πάμε κάποια μέρα». 


Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και μετά από λίγο έφυγα. Όταν την πήρα τηλέφωνο, μετά από 3 ημέρες δεν το σήκωνε. Την πήρε και την επόμενη μέρα και πάλι δεν το σήκωσε. Μετά πήγα από την καφετέρια που δουλεύει και αυτή ήταν τελείως ψυχρή. Προφανώς ξενέρωσε.


Μπορώ να ελπίζω σε κάτι, αν προσπαθήσω; Σκέφτομαι να ξεκινήσω να τη φλερτάρω και να επιμείνω και εγώ λίγο. 


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Στο μήνυμά σας περιγράφετε ουσιαστικά την δυσκολία και το δισταγμό σας να προσεγγίσετε μια πολύ όμορφη γυναίκα που νιώθατε πως σας έδειχνε ενδιαφέρον. Σε πρώτο επίπεδο λοιπόν αξίζει να αναρωτηθείτε για ποιό λόγο ήταν τόσο δύσκολο για εσάς να διεκδικήσετε μια γυναίκα που σας άρεσε, κάτι που ενδεχομένως να συμβαίνει γενικότερα, να δυσκολεύεστε δηλαδή να εκφράσετε το ερωτικό σας ενδιαφέρον.


Προχωρώντας παρακάτω στο γράμμα σας, διαβάζω πως κάνατε την κίνηση με «λάθος τρόπο», μα αλήθεια ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Ως ειδικός σε θέματα σχέσεων θα σας έλεγα πως ο «σωστός τρόπος» είναι η αλήθεια μας, αν λοιπόν εσείς εκείνη τη στιγμή της ζητήσατε να βγείτε, λίγο κοφτά ενδεχομένως από το φυσιολογικό άγχος και την αμηχανία της στιγμής, είχατε το σωστό τρόπο. Όπως και τις φορές που «κολλήσατε», ανθρώπινα διστάσατε ενδεχομένως λόγω απειρίας ή φόβου απόρριψης.


Το σημείο στο οποίο χρειάζεται να σταθείτε είναι ουσιαστικά η άρνησή της για επικοινωνία καθώς και η μετέπειτα ψυχρότητά της. Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για εσάς θα αρπάξει κάθε ευκαιρία να σας μιλήσει, να σας συναντήσει, να σας γνωρίσει. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο «ενθουσιασμός» που περιγράφετε ουσιαστικά ήταν μια θετική της διάθεση στο πλαίσιο του καλωσορίσματος ενός συμπαθούς πελάτη, κι αν μετέπειτα που εσείς της δείξατε κάτι ερωτικό θέλησε να σας οριοθετήσει. Ακόμη κι αν της αρέσατε όμως κι απομακρύνθηκε ξαφνικά, δε σημαίνει πως φταίτε εσείς και ο «λάθος τρόπος» σας μιας και στη ζωή μας καθημερινά συμβαίνουν πολλά, σημαντικά και ασήμαντα, που επηρρεάζουν τις αποφάσεις μας.


Αυτό που ως ψυχολόγος θα σας ενθαρρύνω να κρατήσετε από αυτή την ιστορία είναι η ανάγκη να πιστέψετε περισσότερο σε εσάς μιας και από το γράμμα σας ξεκάθαρα διαφαίνονται οι ανασφάλειες και ο φόβος προσέγγισης του άλλου φύλου. Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτε πιο γοητευτικό από έναν άνδρα, και μια γυναίκα, με αυτοπεποίθηση!


Όσο για το τελευταίο ερώτημα που θέτετε, θεωρώ πως οφείλετε να σεβαστείτε τα όρια που εκείνη τοποθετεί και να μην πιέσετε τις καταστάσεις. Είναι προτιμότερο να επενδύσετε την ενέργειά σας σε γυναίκες διαθέσιμες και πρόθυμες να γνωρίσουν εσάς, με τα δυνατά σας σημεία και τις αδυναμίες που όλοι οι άνθρωποι κουβαλάμε.


Φρόσω ΦωτεινάκηMBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια


Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X