Τα 5 καθημερινά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε το δέρμα μας!

Είναι πολύ σημαντική η περιποίηση της επιδερμίδας, μα συχνά ως καθημερινά, κάνουμε λάθη με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε το δέρμα μας.

Ευτυχώς για εμάς, αυτά τα μικρά ατοπήματα είναι εύκολο να αλλάξουν εφόσον υπάρχει θέληση:

Χρήση πετσέτας για στέγνωμα

Οι πετσέτες είναι η ιδανική επιφάνεια για τα βακτήρια ενώ παράλληλα αυτή η τραχιά σύνθεσή τους αγριεύει το δέρμα, το οποίο μόλις έχεις πλύνει και ενυδατώσει. Για αυτό, η λύση έρχεται με το ταμπονάρισμα που γίνεται προσεκτικά και με κάποιο χαρτομάντηλο ή ένα λείο πετσετάκι. Εξάλλου, έτσι δεν μένει και υγρασία στο πρόσωπό σου.

Καυτό νερό

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν καυτό νερό στο δέρμα τους, κυρίως τον χειμώνα. Θεωρούν πως κάνει καλό αλλά φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και αυτός ο τρόπος ξηραίνει το δέρμα ενώ αργότερα γίνεται και έξτρα λιπαρό. Αντιθέτως, η επιδερμίδα μας πρέπει να ενυδατώνεται σωστά και αυτό γίνεται μόνο με κρύο προς χλιαρό νερό.

Υπερ- καθαρισμός

Το να προσέχουμε το πρόσωπό μας είναι σπουδαίο αλλά όχι και να το παρακάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως όσο πιο συχνά πλένεις το πρόσωπό σου μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα 8 φορές την ημέρα, τόσο πιο καθαρό είναι. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, και οι 2 φορές την ημέρα είναι πάρα πολύ! Για αυτό το καλύτερο είναι μια φορά την ημέρα.

Πολλά χημικά προϊόντα

Νέα προϊόντα κυκλοφορούν διαρκώς υποσχόμενα πολύ καλά αποτελέσματα και σίγουρα αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις, αλλά αυτή η πληθώρα και η συνεχής δοκιμή νέων χημικών σκευασμάτων κάνει κακό στο δέρμα αλλοιώνοντας το pH του. Δώσε στην επιδερμίδα σου αυτό που έχει μάθει και μόλις έχει έρθει σε μια ισορροπία, τότε είναι συνετό να δοκιμάσεις κάτι νέο χωρίς να παραλείπεις τη ρουτίνα που το δέρμα αναγνωρίζει.

Ανύπαρκτη η χρήση ελαίων

Αυτό το συγκεκριμένο απευθύνεται κυρίως σε λιπαρές επιδερμίδες για τις οποίες υπάρχει ο «μύθος» πως εφόσον το δέρμα σου είναι τέτοιο, καλό είναι να μην χρησιμοποιείς έλαια. Όμως, ειδικά προϊόντα και πάντα σε συμφωνία με τον γιατρό σου, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου και να μην είναι τόσο λιπαρό.

https://www.instagram.com/p/B6kbbWFJzjz/

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Πώς θα φτιάξω μάσκα προσώπου στο σπίτι;» Οι DIY… συνταγές!

Υαλουρονικό οξύ. Μάθετε τα πάντα από έναν δερματολόγο!

Σχετικά άρθρα