Αρχική / Υγεία / Γιατί οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία;
Γιατί οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία; thumbnail

Γιατί οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία;

Έφτασε αυτή η πολυπόθητη περίοδος του χρόνου που θα φύγεις επιτέλους για τις διακοπές σού! Αν δεν είσαι ήδη σε καμιά παραλία στάχτη!


Δυσκολεύτηκες φέτος να πάρεις άδεια αλλά τα καταφερες; Έφυγες τελευταία στιγμή μες στο άγχος για να προλάβεις να ετοιμαστείς; Είσαι τυχερή! Όσο και να πιέστηκες να φύγεις, θα σε ωφελήσει… το ταξίδι!


Σύμφωνα με έρευνα του Forbes άλλωστε, οι εργαζόμενοι που παίρνουν συστηματικά τις διακοπές -που δικαιούνται- είναι πολύ πιο αποδοτικοί και επομένως χρήσιμοι στις εταιρίες.


Ποια όμως τα ωφέλη για τον εργαζόμενο;


- Μείωση του στρες


Όταν χαλαρώνεις 100% από τα καθήκοντά σου, μειώνονται τα επίπεδα στρες που βιώνεις. Το άγχος και το στρες είναι αίτια για πολλές σημαντικές ασθένειες και επιδυνωνουν όλες τις υπόλοιπες. Οπότε τα μικρά  -ή και λίγο μεγαλύτερα- διαλείμματα μέσα στο χρόνο σε βοηθούν να μειώσεις το άγχος σου, τουλάχιστον κατά περιόδους και να σαι πιο υγιής.


- Οι διακοπές κανουν καλό στην καρδιά!


Έχουν γίνει διάφορες έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι διακοπές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ενώ αντιθέτως όσοι δεν κανο υν συχνά διακοπές είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα στην καρδιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του American Journal of Medical Association, οι άντρες που παίρνουν αδεια συχνά μέσα στο χρόνο έχουν 32% λιγότερες πιθανοτητες να πεθάνουν από καρδιά. Αντιστοίχως, σύμφωνα με άλλη έρευνα, γυναίκες που είχαν να πάρουν άδεια 6 χρόνια είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα καρδιάς σε σχέση με εκείνες που έπαιρναν άδεια τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.


- Βελτιώνουν την ψυχική υγεία


Ερευνα του Πανεπιστημίου του Pittsbourg σε ασθενείς με σοβαρες ασθένειες, όπως καρκίνος απέδειξε ότι οι διακοπές βελτίωσαν πολύ την ψυχολογία των παθουντων, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται και καλύτερα στις θεραπείες.


Παράλληλα, άλλη έρευνα έδειξε ότι οι διακούπες και η χαλάρωση βελτιώνουν τα επίπεδα… ευτυχίας των ανθρώπων.


- Ωφελούν τις ανθρώπινες σχέσεις


Οι διακοπές βοηθούν να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και το στρες που τη συνοδεύει, με αποτέλεσμα να βλέπεις τη ζωή πιο θετικά. Κι αυτό βγαίνει προς τα έξω, στις σχέσεις σου με τους άλλους. Ερευνες σε παντρεμένα ζευγαρια έχουν δείξει ότι οι συζυγοι που παίρνουν τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο άδεια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν με τον άντρα τους.


Οπότε, πηγαίνετε διακοπές με… χαρτί γιατρού!!!


Νίκη Κοσκινά


Με πληροφορίες από mhuffpost.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X