Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / «Tο κράτος των Σκοπίων να σέβεται την ιστορία μας»
Τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές και περήφανες και διατηρούν την αποτρεπτική δύναμη της χώρας στον ύψιστο βαθμό, παρά τις περικοπές, έδωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης για τον Μακεδονικό Αγώνα, στο Μουσείο Πολέμου.Όπως είπε, αν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί και προχωρά στην τιτάνια προσπάθεια της ανασυγκρότησης, αυτό γίνεται κι επειδή οι ένοπλες δυνάμεις κρατούν τη χώρα ασφαλή και τη θωρακίζουν αμυντικά.Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ακόμη ότι η περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα δίνει πολύτιμα διδάγματα για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης μέσα από την ενότητα, καθώς υπάρχουν και πολλά κοινά σημεία με τη σημερινή εποχή για την Ελλάδα."Το έθνος μας τότε απέδειξε ότι μπορεί να συντονίζεται, αρκεί να υπάρχει μια μεγάλη ιδέα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια από τη χρεοκοπία του 1893 η Ελλάδα ανασυγκροτήθηκε και βγήκε μπροστά. Υπάρχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά σήμερα με εκείνη την εποχή. Η χρεοκοπία, ο διεθνής οικονομικός έλεγχος της χώρας από την τότε τρόικα, έξι ευρωπαϊκές δυνάμεις. Κι όμως, οι παππούδες μας δεν απελπίστηκαν. Ο ελληνισμός δεν έπεσε σε εθνική κατάθλιψη. Όταν ενωνόμαστε θαυματουργούμε

«Tο κράτος των Σκοπίων να σέβεται την ιστορία μας»

Τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές και περήφανες και διατηρούν την αποτρεπτική δύναμη της χώρας στον ύψιστο βαθμό, παρά τις περικοπές, έδωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης για τον Μακεδονικό Αγώνα, στο Μουσείο Πολέμου.

Όπως είπε, αν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί και προχωρά στην τιτάνια προσπάθεια της ανασυγκρότησης, αυτό γίνεται κι επειδή οι ένοπλες δυνάμεις κρατούν τη χώρα ασφαλή και τη θωρακίζουν αμυντικά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ακόμη ότι η περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα δίνει πολύτιμα διδάγματα για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης μέσα από την ενότητα, καθώς υπάρχουν και πολλά κοινά σημεία με τη σημερινή εποχή για την Ελλάδα.

"Το έθνος μας τότε απέδειξε ότι μπορεί να συντονίζεται, αρκεί να υπάρχει μια μεγάλη ιδέα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια από τη χρεοκοπία του 1893 η Ελλάδα ανασυγκροτήθηκε και βγήκε μπροστά. Υπάρχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά σήμερα με εκείνη την εποχή. Η χρεοκοπία, ο διεθνής οικονομικός έλεγχος της χώρας από την τότε τρόικα, έξι ευρωπαϊκές δυνάμεις. Κι όμως, οι παππούδες μας δεν απελπίστηκαν. Ο ελληνισμός δεν έπεσε σε εθνική κατάθλιψη. Όταν ενωνόμαστε θαυματουργούμε

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X