Αρχική / Teens / Έκλεψα το κινητό του κολλητού μου χωρίς να το θέλω και με ανακάλυψαν – Τι να κάνω;
Έκλεψα το κινητό του κολλητού μου χωρίς να το θέλω και με ανακάλυψαν - Τι να κάνω; thumbnail

Ο Ανέστης, 14 ετών, αναγνώστης του boro.gr,

Έκλεψα το κινητό του κολλητού μου χωρίς να το θέλω και με ανακάλυψαν – Τι να κάνω;

Ακούστε, εγώ για πρώτη φορά, μου μπήκε στο μυαλό να κλέψω κάτι από τον καλύτερο φίλο μου: το κινητό του. Δεν ξέρω γιατί το έκανα αυτό και εκείνη την ώρα που το σκέφτηκα η καρδιά μου άρχισε να κτυπάει σαν τρελή. Δεν ξέρω ήταν το άγχος, ήταν ο φόβος; Δεν κατάλαβα…  Αφότου ήμασταν στο γήπεδο του Θεσπρωτικού Πρεβέζης, το παιδί έπαιζε μπάλα και το βαλα στο μάτι. Βγήκα από το γήπεδο και το κινητό του στο πεζούλι. Αμέσως αυτός μόλις ήπιε νερό σηκώθηκε και είδε ότι το τηλέφωνο έλειπε.  «Πού πάει;», μου λέει. Εγώ πελάγωσα. Με ένα ξαφνικό τρέμουλο του είπα «δεν ξέρω». Τότε αυτός με έψαξε αλλά δε το βρήκε. εγώ το είχα βάλει με το συμπάθιο στον κωλο μου Αφότου πήγα σπίτι ο πατέρας μου λέει ότι ο πατέρας του παιδιού τον είχε πάρει τηλέφωνο και του είπε ότι ο γιος πήρε το τηλέφωνο και το είχαν μαρτυρήσει άλλα παιδιά ότι το πήρα εγώ.


Τελικά ο πατέρας με ρώτησε και του απάντησα "ναι". Εκείνη τη στιγμή έφαγα το ξύλο της αρκούδας. 2 ώρες αργότερα παίρνει ξανά τηλέφωνο ο πατέρας του παιδιού και ζήτησε εμένα μου είπε με ήρεμο τρόπο ότι είχε μάρτυρες τα άλλα παιδιά και μου είπε ότι θα με πάει στην αστυνομία και τότε του είπα κι τι το έχω και ήρθε και το πήρε. Παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω, είμαι σε απόγνωση. 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη:


Από το γεγονός ότι ο φίλος σας έψαξε για να δεί αν το έχετε πάνω σας το κινητό συμπεραίνω ότι σας υποψιαζόταν από πριν. Υποθέτω ότι αυτή η καχυποψία σας θύμωνε και σκεφτήκατε "αφού ήδη έχω το στίγμα γιατί να μην μπω στη διαδικασία να το κάνω". Κι έτσι αφήσατε κάπως το θυμό σας να επιβεβαιώσει την καχυποψία του. Δεν είχατε ιδιαίτερα θερμή σχέση μαζί του. Μπορείτε αν μιλάτε ακόμα με το φίλο να του εξηγήσετε αυτή την διάσταση του προβλήματος η οποία έτσι κι αλλιώς σας προσέβαλε από πριν και να του εξηγήσετε ότι το κλέψιμο του κινητού ήταν ένας τρόπος να νιώσετε ότι δεν είστε τελείως άδειασμένος. Από 'κει και πέρα είναι θέμα χρόνου και αποφάσεων το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντως να ξέρετε ότι είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει αυτός κι εσείς ότι αυτό που σας οδήγησε στην ατυχή αυτή θέση είναι η καχυποψία του σε συνδυασμό με το ότι δεν μιλούσατε και τόσο ανοιχτά για τις αντιπαραθέσεις σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X