Αρχική / Σχέσεις / Ψέματα και πίεση σε ένα γάμο: Φοβάμαι μήπως με εγκαταλείψει ο άντρας μου
Ψέματα και πίεση σε ένα γάμο: Φοβάμαι μήπως με εγκαταλείψει ο άντρας μου thumbnail

Η αναγνώστρια του boro.gr, Μαρία

Ψέματα και πίεση σε ένα γάμο: Φοβάμαι μήπως με εγκαταλείψει ο άντρας μου

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και δυο χρόνια στο γάμο μου άρχισε να με καταβάλλει να έχω αρνητικές σκέψεις και είμαι συνεχώς σε πανικό από φόβο μήπως με εγκαταλείψει ο σύζυγος μου.


Τα πράγματα άρχισαν όταν ένας συνάδελφος έδειχνε έντονο ενδιαφέρον, στο οποίο όμως ήμουν αδιάφορη από την αρχή, πότε δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι. Το λάθος ήταν όμως ότι δεν το ξέκοψα από την αρχή, το άφησα έτσι γιατί πίστευα ότι εφόσον ποτέ δεν σύναψα σχέση ούτε είχα σκοπό να το κάνω δεν υπήρχε πρόβλημα. Οι έντονοι ρυθμοί όμως, η κούραση στη δουλειά, όταν γυρνούσα σπίτι βράδυ και το μωρό δεν είχε κοιμηθεί, οι καβγάδες, η έντονη κριτική του συζύγου μου, με έκαναν να απομακρυνθώ, με αποτέλεσμα ο σύζυγος μου να αρχίσει να σκεφτετε ότι κάτι συμβαίνει.


Άρχισε ακόμα και να με παρακολουθεί όταν βρισκόμουν στη δουλειά. Πάνω σε ένα καβγά μετά από απειλές είπα ψέματα ότι είχα σχέση, ενώ αυτό δεν έγινε ποτέ. Από τότε όλα έγιναν άνω κάτω όσο και να προσπαθώ όσες φόρες και να του πω δεν με πιστεύει. Παρόλο που έμεινε μαζί μας λέει ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει, παρόλα αυτά έχουμε έντονη ερωτική ζωή, καλύτερα από πριν. Π'ως γίνεται τότε να λέει ότι δεν με αγαπάει πια;


Υπάρχουν μέρες που είμαστε καλά και άλλες που τσακωνόμαστε μέρες που είναι τόσο χαρούμενος μαζί μου και άλλες που απομακρύνετε λέει ότι πολλές φορές θέλει να το αφήσει πίσω και να ξεκινήσουμε από το μηδέν, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η ζωή μας έχει γίνει πολύ δύσκολη, έχω αρχίσει να κάνω κακές σκέψεις ακόμα και να κάνω κακό στον εαυτό μου, άρχισα να απελπίζομαι γιατί όλα αυτά γίνονται χωρίς να υπήρξε ποτέ κάτι.


Δεν βρίσκω πλέον χαρά σε τίποτα γιατί προσπάθησα πολύ για αυτή τη σχέση, για την οικογένεια μου και δεν μπορώ να δεχτώ ότι χάλασαν όλα από δική μου αμέλεια και απερισκεψία. Δεν ήμουν πότε αυτό το είδος γυναίκας, έχω πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και είναι μέρες που νιώθω ότι αν αυτός ο άνθρωπος με εγκαταλείψει θα πεθάνω. Φοβάμαι για το μέλλον…


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου


Με βάση όσα έχουν συμβεί είναι λογικό να έχετε αγωνία για τον πορεία του γάμου σας. Όμως η ύπαρξη του φόβου δε βοηθάει ούτε η εστίαση στο παρελθόν. Από τα λάθη ή καλύτερα τις μη κατάλληλες συμπεριφορές μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, να σκεφτείτε τους λόγους που αντιδράτε με συγκεκριμένο τρόπο καθώς και ποια θα θέλατε να είναι η δική σας στάση ώστε να βοηθήσετε τη σχέση σας με το σύζυγό σας.


Για παράδειγμα, αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι η  ειλικρίνεια μεταξύ σας από εδώ και πέρα, η κοινή προσπάθεια για μία όμορφη συμβίωση, μία ουσιαστική επαφή και εάν το θέλετε και το πιστέψετε τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα.


Η αυτοεκτίμηση επίσης, που αναφέρετε και εσείς, παίζει το δικό της ρόλο. Είναι εξίσου σημαντικό να πιστέψετε στον εαυτό σας, να τον αγαπήσετε, να δώσετε αξία σε αυτά που έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής και να αναπτύξετε ακόμη περισσότερο τον εαυτό σας.


Εν κατακλείδι, ας μην ξεχνάμε ότι μία σχέση για να διατηρηθεί χρειάζεται δέσμευση, ενέργεια, «τροφή».


 X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X