3… γυναικεία λάθη που βλάπτουν σοβαρά την υγεία σου!

Πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό σου και πρέπει να επισκεφτείς ένα γιατρό και να κάνεις εξετάσεις;
Αυτά είναι τα συνήθη λάθη που μπορεί να κάνεις και που πολλές γυναίκες στη θέση σου κάνουν. Οι άντρες ακολουθούν την πιο… φρόνιμη οδό! Βέβαια πολλές φορές υπό την πίεση των γυναικών ή των μαμάδων τους. Τους άλλους ξέρεις να τους φροντίζεις καλά! Τον εαυτό σου όμως;

Μήπως κάνεις κι εσύ ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω λάθη;

1) Διάγνωση μέσω… Ιnternet

Οι νέες τεχνολογίες εφευρέθηκαν για να μας διευκολύνουν τη ζωή. Ενίοτε όμως μπορεί να μας αποπροσανατολίσουν κιόλας. Όταν νιώθουμε κάποια περίεργα συμπτώματα στο σώμα μας, συχνά ανατρέχουμε στο… google. Όλοι το κάνουμε. Είτε για απλά θέματα είτε για πιο σοβαρά. Ωστόσο, το Internet είναι κακός σύμβουλος. Μπορούμε να πάρουμε μια μικρή ιδέα αλλά μόνο ο γιατρός είναι ο κατάλληλος για να σου πει τι έχεις!

Συχνά μάλιστα μπορεί να σε αποπροσανατολίσει ή και να σε τρελάνει! Καλύτερα να μη μπεις καθόλου στο Internet και να μιλήσεις απευθείας με ένα γιατρό. Για να αποφύγεις τα χειρότερα!

2) Αψηφάς τα προβλήματα… καρδιάς

Δεν εννοούμε τα αισθηματικά. Εννοούμε τα καρδιολογικά. Η ηλικιακή κατηγορία που είναι αρκετά επιρρεπής σε θέματα καρδιάς είναι η 30-55. Οι άντρες είναι πιο ευαίσθητοι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν διατρέχουν επίσης κίνδυνο. Οι άντρες προσέχουν περισσότερο για χοληστερίνη για παράδειγμα.

Οι γυναίκες μετά τα 35 θεωρούν τους εαυτούς τους μικρές για τέτοια θέματα, ακόμα και αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια. Τι να κάνεις; Συχνά check-up! Κι αν είσαι υπέρβαρη ή κάνεις κακή διατροφή ή εμφανίζεις χοληστερίνη, πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα και να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού σου

3) Μετράς το βάρος σου με τα ρούχα σου

Το κάνεις κι εσύ; Έχεις να ανέβεις χρόνια σε ζυγαριά γιατί φοβάσαι τι θα δείξει; Ωστόσο, κατά καιρούς προσέχεις, κάνεις δίαιτα και χάνεις, μετά παίρνεις. Πώς το καταλαβαίνεις; Μα από τα ρούχα. Υπάρχουν τα πιο φαρδιά σου ρούχα που σου πάνε πάντα και τα πιο στενά που σε κολακεύουν όταν αδυνατίζεις ενώ σε στενεύουν ή δε σου χωράνε αν έχεις πάρει. Αν δεις ότι αρχίζεις να μη χωράς στα φαρδιά σου ρούχα, τότε έχεις παχύνει πολύ!

Ωραίο το κριτήριό σου αλλά αν έχεις ανέβει νούμερο στα ρούχα σου, σημαίνει ότι έχεις παχύνει πολύ και αυτό δεν είναι καλό για τον οργανισμό σου! Επίσης οι αυξομειώσεις βάρους δεν κάνουν καλό ούτε στο μεταβολισμό ούτε και στην καρδιά σου. Η λύση; Αγόρασε μια ζυγαριά ή χρησιμοποίησε αυτή που ήδη έχεις! Η αλήθεια των κιλών σου ενίοτε μπορεί να…πονάει.

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από το oprah.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία;

Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία!

Ποια είναι τα 3 βήματα στη ζωή σου για να έχεις πάντα καλή υγεία;

Σχετικά άρθρα