Κρέπες βρώμης αλμυρές ή γλυκές

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Κρέπες βρώμης αλμυρές ή γλυκές</span></strong><br /><strong></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Γλυκές κρέπες</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><strong>ΘΕΡΜΙΔΕΣ:</strong> 253 kcal</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ανά μερίδα 189γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><strong>ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ</strong>: 34γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><strong>ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ:</strong> 14 γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><strong>ΛΙΠΟΣ:</strong> 7 γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><strong>ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ</strong>: 3 γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Χοληστερόλη: 214 mg</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Νάτριο: 119 mg</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αλμυρές κρέπες</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 229 kcal</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ανά μερίδα 183γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 22γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 18 γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΛΙΠΟΣ: 7 γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 2 γρ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Χοληστερόλη: 216 mg</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Νάτριο: 394 mg</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΚΡΕΠΕΣ 1 ΜΕΡΙΔΑ</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 αυγό (50γρ.) ή 2 ασπράδια αυγών</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">3 K (23γρ.) πίτουρο βρώμης</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 K (50γρ.) γεμάτες γιαούρτι, χωρίς λιπαρά (0% λιπαρά)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 Κ γάλα, αποβουτυρωμένο (0% λιπαρά) (αν χρειαστεί)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για αλμυρές κρέπες προσθέτετε στο μίγμα 0,4γρ. (1 πρέζα) αλάτι  και ό,τι μπαχαρικό ή φρέσκο μυρωδικό θέλετε και 2 Κ (30γρ.) αναρή ξηρή (3% λιπαρά).</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για γλυκές κρέπες στο μίγμα προσθέτετε 1 γρ. στέβια και μετά στο ψήσιμο κανέλα. Σερβίρετε με 2 Κ (36γρ.) μαρμελάδα φρούτου (Φραγκοστάφυλο/ φράουλα) χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη.</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Χτυπάτε το αυγό με το αλάτι, τo γιαούρτι, το πίτουρο βρώμης  μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αν το μίγμα είναι πολύ σκληρό προσθέτετε 2 κουταλιές γάλα χαμηλών λιπαρών.</span><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά από το μίγμα και την απλώνετε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές. Γυρίζετε με σπάτουλα και από τις δυο μεριές.</span><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Οι κρέπες τρώγονται σκέτες, αλμυρές ή γλυκές.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Mε τη ΔΡΑ ΕΛΕΝΗ Π. ΑΝΔΡΕΟΥ<br />DProf, RD, LD κλινική διαιτολόγος – διατροφή και αγωγή υγεία [email protected]</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: http://www.xrysessyntages.com</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/95409/to-pio-nostimo-prwino-ravdoi-me-vromh-kai-mpanana" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Το πιο νόστιμο πρωινό: Ράβδοι με βρώμη και μπανάνα</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα