Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Αρρυθμίες: Φοβάμαι μήπως μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά
Αρρυθμίες: Φοβάμαι μήπως μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά thumbnail

Η 20χρονη Σοφία, αναγνώστρια του boro.gr

Αρρυθμίες: Φοβάμαι μήπως μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας. Έχει κάποια χρόνια που άρχισα να έχω αρρυθμίες λόγω άγχους και στρες αλλα πήγα στο γιατρό και μου είπε να τις αφήσω να περάσουν μόνες τους. Υποφέρω ακόμα και φοβάμαι μην έχουν δημιουργήσει κάποιο καρδιακό πρόβλημα γιατι τις εχω καιρο και επισης τον τελευταιο καιρο οταν σηκωνομαι νιωθω πιεση στο κεφαλι και στην καρδια και χτυπαει πολυ δυνατα σαν να πιεζεται. Τι μπορει να ειναι;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γεώργιος Λάζαρος, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο όρος αρρυθμία είναι πολύ γενικός. Κάποιες αρρυθμίες είναι αθώες και δεν χρειάζονται κάποια στοχευμένη αντιμετώπιση ενώ άλλες και ιδιαίτερα εκείνες που συνδυάζονται με διαγνωσμένες καρδιοπάθειες (όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου καρδιακή ανεπάρκεια κλπ) συχνά προβληματίζουν και χρειάζονται σε κάποιες περιπτώσεις εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Στην ηλικία σας και από τον τρόπο που σας αντιμετωπίζει ο θεράπων ιατρός σας το πιθανότερο είναι η αρρυθμία να είναι χωρίς κλινική σημασία. Ωστόσο για να έχει κάποιος πλήρη εικόνα θα πρέπει να γίνει ένας στοιχειώδης καρδιολογικός έλεγχος ο οποίος αρχικά θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, ηχωκαρδιογράφημα και ενδεχομένωςolter ρυθμού.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X