Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Λουτρό αίματος στο Ιράκ
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ το Σάββατο από επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρήξεις βομβών, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας. Στην πόλη Μπακούμπα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές απο το Ιράν οι οποίοι επισκέπτονταν σιιτικά ιερά. Από την επίθεση στην πόλη που βρίσκεται 57 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν δύο επιβάτες και τραυματίστηκαν επτά. Άλλοι τρεις ιρακινοί σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στην ίδια πόλη, την Μπακούμπα, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας. Στη Μοσούλη στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένοπλοι σκότωσαν ένα άτομο, ενώ από βομβιστική επίθεση τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς στρατιώτες. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ, σε μία σειρά αντιποίνων μεταξύ σουνιτών και σιιτών, αυξάνοντας τους φόβους για μια εκτεταμένη θρησκευτική σύγκρουση στη χώρα. Στο Ιράκ το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένταση από τις μαζικές διαδηλώσεις σε περιοχές που κατοικούνται από τη μειονότητα των σουνιτών.

Λουτρό αίματος στο Ιράκ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ το Σάββατο από επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρήξεις βομβών, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας. Στην πόλη Μπακούμπα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές απο το Ιράν οι οποίοι επισκέπτονταν σιιτικά ιερά. Από την επίθεση στην πόλη που βρίσκεται 57 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν δύο επιβάτες και τραυματίστηκαν επτά.

Άλλοι τρεις ιρακινοί σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στην ίδια πόλη, την Μπακούμπα, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας. Στη Μοσούλη στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένοπλοι σκότωσαν ένα άτομο, ενώ από βομβιστική επίθεση τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς στρατιώτες.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ, σε μία σειρά αντιποίνων μεταξύ σουνιτών και σιιτών, αυξάνοντας τους φόβους για μια εκτεταμένη θρησκευτική σύγκρουση στη χώρα. Στο Ιράκ το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένταση από τις μαζικές διαδηλώσεις σε περιοχές που κατοικούνται από τη μειονότητα των σουνιτών.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X