Αρχική / Σχέσεις / Όταν τα ερωτικά συναισθήματα σε μία σχέση γίνονται φιλικά…
Όταν τα ερωτικά συναισθήματα σε μία σχέση γίνονται φιλικά...  thumbnail

Η 28χρονη αναγνώστρια του boro, Φιλιώ

Όταν τα ερωτικά συναισθήματα σε μία σχέση γίνονται φιλικά…

Καλησπέρα σας, έχω μια σχέση εδώ και 8 μήνες. Έχουμε μια απόσταση μιαμιση ώρας μεταξύ μας, αλλά βρισκόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται. Τους τελευταίους μήνες νιώθω πως βλέπω το αγόρι μου μόνο ως φίλο. Δεν νιώθω καμία έλξη, τίποτα ερωτικό. Και το έχει καταλάβει αλλά δεν λέει τίποτα γιατί είναι προσκολλημένος πάνω μου, μιας και είμαι η πρώτη του κανονική σχέση. Αυτός 24 εγώ είμαι 28. Τον νιώθω σαν φίλο και έχω φτάσει να νομίζω πως είμαι η μαμά του γιατί τις περισσότερες φόρες πρέπει να του επισημαίνω πράγματα, ή να τον κατευθύνω ή να περιμένει λύσεις από μένα.


Εχθές ξεχείλισε το ποτήρι όταν βρήκα συνομιλία στο scype ενώ ήμαστε μαζί, να λέει σε δυο κοπέλες να βρεθούνε. Ήταν στο σπίτι μου όταν συνέβη αυτό και μαλώσαμε και χωρίσαμε. Κι η αλήθεια είναι πως ανακουφιστικά. Το μόνο που με αγχώνει τώρα είναι πως δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει, διότι χθες έκλαιγε και παρακαλούσε, αλλά δεν μπορώ να γυρίσω. Ίσως έψαχνα και μια αφορμή να το τελειώσω. Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να το χειριστώ… Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή Φιλιώ,


Οι προβληματισμοί σου είναι απόλυτα κατανοητοί. Είναι λογικό να μην επιθυμείς να στενοχωρήσεις τον πρώην σύντροφό σου ή να του φερθείς άσχημα.


Θα πιαστώ όμως από την λέξη «ανακουφίστηκα» στο κείμενο σου προκειμένου να σου επισημάνω ότι το δικό σου συναίσθημα μετά τον χωρισμό σου ήταν αυτό της ανακούφισης.


Ίσως αυτό που σε προβληματίζει περισσότερο είναι η αντίθεση των δικών σου συναισθημάτων σε σχέση με εκείνων του συντρόφου σου, αφού εκείνος όπως επισημαίνεις στο κείμενο σου ήταν εξαιρετικά λυπημένος και επέμενε να επανασυνδεθείτε ερωτικά.


Φιλιώ, θα πρότεινα να έρθεις σε επαφή με τα δικά σου συναισθήματα και να τα ακούσεις… Πολλές φορές η λύση είναι πιο απλή από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε…


Ελπίζω να βοήθησα..


Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος MSc 
Τηλ: 6986823375
Email: Maria.p.laioupsychology@gmail.com

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X