Φουρνιστά λαχανικά με ντομάτα και φέτα

Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο, καλοκαιρινό, υγιεινό και με πολλά λαχανικά; Τότε αυτή η συνταγή είναι για σας! Η γεύση θα φτάσει σε άλλο επίπεδο με την προσθήκη φέτας!

Υλικά συνταγής

  • 4 κολοκύθια, καθαρισμένα και χονδροκομμένα
  • 3 μελιτζάνες, χονδροκομμένες, μουσκεμένες σε αλατόνερο
  • 3 πατάτες χονδροκομμένες
  • 1 πιπεριά χονδροκομμένη
  • λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο
  • 5 ντοματίνια ολόκληρα και 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο (κονσέρβας ή φρέσκο)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα ή λευκό, κατσικίσιο τυρί
  • αλατοπίπερο και άφθονος μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άλλο φρέσκο μυρωδικό

Εκτέλεση

Αδειάζετε τα λαχανικά στο ταψί του φούρνου. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελειόλαδο, το σκορδάκι, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 1 ώρα έχοντας σκεπάσει το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και το αφήνετε κανά δεκάλεπτο ακόμη ξεσκέπαστο.
Βγάζετε το τουρλού απ’ το φούρνο και προσθέτετε το τυρί κομματιασμένο στα καυτά λαχανικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Λίγα λόγια για τη συνταγή

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για φουρνιστό τουρλού λαχανικών με φέτα.

Πηγή: http://www.icookgreek.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το αυθεντικό «μαμαδίστικο» μπριάμ!

Μπριάμ με φέτα και τραγανές κοτομπουκιές

Λαχανικά τουρλού (μπριάμ)

Μπριάμ με καλοκαιρινά μυρωδικά!

 

 

Σχετικά άρθρα