Αρχική / Σχέσεις / «Είμαι χωρισμένη με 2 παιδιά και οι γονείς του δεν με θέλουν…»
«Είμαι χωρισμένη με 2 παιδιά και οι γονείς του δεν με θέλουν...» thumbnail

H 35χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Φένια

«Είμαι χωρισμένη με 2 παιδιά και οι γονείς του δεν με θέλουν…»

Γεια σας, είμαι 35 χρονών. Το αγόρι μου δεν μπορεί να κάνει κάτι πιο σοβαρό μαζί μου, γιατί είμαι χωρισμένη με 2 παιδιά και οι γονείς του δεν με θέλουν. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουν γνώμη;


Στο ερώτημα απαντά η Ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Απορρίπτουμε τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε και που φοβόμαστε βάσει στερεότυπων. Ο μόνος δρόμος για την αποδοχή είναι το να σας γνωρίσουν καλύτερα. Δοκιμάστε να έρθετε πιο κοντά. Προσπαθήστε να συζητήσετε τι είναι αυτό που τους ενοχλεί/φοβίζει.


Το κεντρικό ερώτημα είναι πόση βαρύτητα έχει η γνώμη των γονιών του συντρόφου σας για εκείνον. Αν είστε ευτυχισμένοι, έχετε καλή επικοινωνία και υπάρχει αγάπη και αλληλοεκτίμηση, τότε η γνώμη οποιουδήποτε τρίτου θα έπρεπε να είναι περιττή και μη υπολογίσιμη. Καταλαβαίνω ότι η απόρριψη μπορεί να σας πονάει, αλλά αν το μόνο σας «ψεγάδι» (σε πολλά εισαγωγικά γιατί τα παιδιά σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν είναι ψεγάδι, εννοείται) είναι τα παιδιά σας, τότε η γνώμη τους δεν θα έπρεπε ούτε να σας στεναχωρεί αλλά ούτε και να σας ενδιαφέρει.


Μιλήστε ανοιχτά και ειλικρινά με το σύντροφο σας για το γιατί του είναι τόσο σημαντικό. Η ζωή και η επιλογή ερωτικού συντρόφου αφορά εκείνον και μόνο.


Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο!

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X