Παγωτό μαστίχα κι ανθόνερο

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ένα πραγματικά υπέροχο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η μαστίχα του δίνει το ξεχωριστό άρωμά του και το σαλέπι, την ιδιαίτερη, μαστιχωτή υφή του. Αν το συνδυάσετε και με ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού, αγγίζετε την τελειότητα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">3 κουτ. σούπας σαλέπι σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">900ml γάλα πλήρες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1¼ φλιτζανιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κουτ. σούπας ανθόνερο</span><br /><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαλύετε το σαλέπι μέσα σε λίγο από το κρύο γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το βράζετε. Προσθέτετε το διαλυμένο σαλέπι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Χτυπάτε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη και την προσθέτετε στο μίγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει σαν κρέμα. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το ανθόνερο.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Παγώνετε το μίγμα σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε, μεταφέρετε το μίγμα σε ανοξείδωτο δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ή το αφρατεύετε με πιρούνι για να αποφύγετε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται. Επαναλαμβάνετε το ίδιο 3-4 φορές ακόμα, κάθε 40 λεπτά. Διατηρείτε το παγωτό στην κατάψυξη σκεπασμένο.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σιμόνη Καφίρη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: http://www.olivemagazine.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα