Αρχική / Παιδί / Ο μικρός μας τρόμαξε από έναν πνιγμό που είχε, ενώ έτρωγε…
Ο μικρός μας τρόμαξε από έναν πνιγμό που είχε, ενώ έτρωγε... thumbnail

Η 30χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Πηνελόπη

Ο μικρός μας τρόμαξε από έναν πνιγμό που είχε, ενώ έτρωγε…

Καλησπέρα, ο μικρός μας έτρωγε τα πάντα μέχρι την στιγμή που τρόμαξε απο έναν πνιγμό που είχε, ενώ έτρωγε.


Από εκείνη την ημέρα έχουμε δοκιμάσει τα παντα, ξεκινά και τρώει και μετά απο λίγο θυμάται τη στιγμή που έγινε το συμβάν και λέει "κάτι έχω στο μάγουλο, θέλω νερό", ενώ μετά λέει ότι χόρτασε και ότι δεν θέλει άλλο. Αυτό ενώ έχει φάει 2 κουταλιές φαγητού.


Τι να κάνουμε; Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα…


H απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αρχικά αναρωτιέμαι πόσο χρονών είναι ο γιος σας. Εάν για παράδειγμα είναι στη βρεφική, νηπιακή ηλικία όπου τώρα ξεκίνησε να τρώει στερεή τροφή ή μαθαίνει να τρώει μόνος του και συμβεί περιστατικό δυσκολίας κατάποσης είναι λογικό να τρομάξει και να φοβηθεί. Ακόμη πριν πόσο διάστημα συνέβη το περιστατικό αυτό. Η άρνηση φαγητού εκδηλώνεται μόνο στο μεσημεριανό φαγητό ή και στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας;


Όσον αφορά το συναισθηματικό κομμάτι, φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο για ένα γονέα να μην τρώει το παιδί του. Όμως η δική σας αγωνία εντείνει τη δική του και αυτό που έχει ανάγκη το παιδί είναι να νιώσει την ασφάλεια από τους γονείς του. Κάποιες φορές όταν πιέζουμε ένα παιδί για μία συμπεριφορά κάνει το αντίθετο. Ίσως να βοηθούσε να νιώσει ότι είναι δική του η επιλογή του φαγητού, παράλληλα υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες που τηρούν όλα τα μέλη της οικογένειας.


Για παράδειγμα όταν δεν θέλει να φάει άλλο αντί να σηκώνεται από το τραπέζι και να πηγαίνει να παίξει, μπορεί να παραμείνει στο τραπέζι μαζί σας καθώς είναι η ώρα του φαγητού. Το βασικό είναι να διατηρήσετε εσείς την ψυχραιμία σας και θα βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να επικοινωνήσετε με το παιδί σας.


Με εκτίμηση,
Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X