Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Η μητέρα μου πίνει αλκοόλ με χάπια και έχει σοβαρό πρόβλημα, πώς να το χειριστώ;
Η μητέρα μου πίνει αλκοόλ με χάπια και έχει σοβαρό πρόβλημα, πώς να το χειριστώ; thumbnail

Η 25χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Μαρία

Η μητέρα μου πίνει αλκοόλ με χάπια και έχει σοβαρό πρόβλημα, πώς να το χειριστώ;

Έχω πολύ μεγάλο οικογενειακό πρόβλημα και θα ήθελα να μιλήσω με κάποιο ψυχίατρο, αλλά και δικηγόρο για να δω πως χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Η μητέρα μου 49 χρόνων τα δυο τελευταία χρόνια, εχει αρχίσει να πίνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μαζί με ισχυρά φάρμακα, αφου πάσχει από ινομυαλγια, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε πολύ άσχημη κατάσταση.


Bρίζει, μας απειλεί, χτυπάει όποιον βρει μπροστά της, ουρλιάζει, λέει ψέματα και παραποιεί γεγονότα που έχουν συμβεί.


Η κατάσταση μέσα στο σπίτι είναι πια απελπιστική και ειλικρινά έχω αρχίσει να φοβάμαι για τον πατέρα μoy και τον αδερφό μου. Έχουμε προσπαθήσει αρκετές φορές να την πάμε σε ειδικό αλλά μάταια. μας λέει οτι εμείς έχουμε πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως στην επόμενη κρίση που θα κάνει να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία και ύστερα να βρούμε κάπου να την πάμε αλλά έχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό; Τι άλλο μπορώ να κάνω σε μια τέτοια περίπτωση;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:


Αγαπητή αναγνώστρια:


Φαίνεται πως η μητέρα σας είναι ταλαιπωρημένη και έχει θυμώσει πολύ μ'αυτό. Αυτό μαζί με τον πόνο μοιάζει να της προκαλεί μεγάλη συναισθηματική αστάθεια.


Ξεσπά σε σας αλλά ούτε αυτό την ηρεμεί κι ίσως γι'αυτό βρίσκει πιθανή λύση στην αυτοκαταστροφή. Έχετε σταθεί με δύναμη και αντέξατε τον πόνο της κι αυτό δείχνει ότι την αγαπάτε.


Ωστόσο αν νιώθετε ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχό σας η κατάσταση έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε εισαγγελική παρέμβαση και μέσω αυτής εγκλεισμό σε κάποια κλινική με σκοπό την σταθεροποίηση της κατάστασής της και δευτερευόντος τη συνεργασία της για να μπορέσει αν όχι να ιαθεί, τουλάχιστον να μην υποφέρει τόσο.


Μπορείτε να στέλνετε όποτε χρειάζεστε εδώ για ο,τιδήποτε άλλο θέλετε να συζητήσουμε.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X