Αρχική / Ψυχολογία / Αυτοπεποίθηση / Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Τι πρέπει να κάνω για να πιστέψω στον εαυτό μου;
Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Τι πρέπει να κάνω για να πιστέψω στον εαυτό μου; thumbnail

Η 24χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Τατιάνα

Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Τι πρέπει να κάνω για να πιστέψω στον εαυτό μου;

Γεια σας, το τελευταίο διάστημα περνάω χάλια. Πριν λίγους μήνες με χώρισε ο φίλος μου και από τότε προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου. Ο χωρισμός έγινε με άσχημο τρόπο. Παρόλο που τα είχα σχεδόν 3 μήνες μαζί του, εγώ δεν το περίμενα να με αφήσει και τελικά με χώρισε και βρήκε άλλη αμέσως.


Επίσης δεν εχω δουλειά, παρότι θέλω να βρω.Ψάχνω νέα σχέση, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω στον εαυτό μου. Έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση, ειδικά τώρα που με χώρισε κάποιος που ήθελα. Νιώθω ότι τίποτα δεν πάει καλά και δυσκολεύομαι σε πολλούς τομείς, αλλά εχω πολλές φοβίες. Νιώθω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω και φοβάμαι την απόρριψη. Τι πρέπει να κάνω για να πιστέψω στον εαυτό μου; Θέλω να γίνω δυναμική και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν περνάω δυσκολίες. Θέλω να τις αντιμετωπίζω χωρίς να πέφτω ψυχολογικά.


Στο ερώτημα απαντά η Ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Μάλλον έχετε καταλάβει ότι η βαθύτερη αιτία των περισσότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζετε είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η έλλειψη στιβαρής αυτοεκτίμησης μας αποθαρρύνει από το να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ανατρέξτε σε πράγματα που καταφέρατε στη ζωή σας και ψάξτε ποια ψυχικά εργαλεία χρησιμοποιήσατε τότε. Τι σας έδωσε κουράγιο και δύναμη να ανταπεξέλθετε τότε; Ποιες ποιότητες σας σας βοήθησαν; Μπορείτε με κάποιο τρόπο να τις «βάλετε μπρος» και τώρα;


Αν δείτε πως αυτό δεν μπορείτε να το καταφέρετε είναι ίσως καλύτερα να αναζητήσετε τις απαρχές της χαμηλής σας αυτοπεποίθησης. Πέρα από την ατομική ψυχοθεραπεία, μπορεί να ωφεληθείτε και από ομάδες αυτογνωσίας/αυτοβοήθειας που θα σας βοηθήσουν στο μονοπάτι της προσωπικής σας εξέλιξης.


Σε σχέση με το χωρισμό σας, δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω το κλισέ του «ο χρόνος είναι γιατρός». Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο για να «πενθήσετε» για τη σχέση που έληξε. Προσπαθήστε να δείτε τι μαθήματα μπορείτε να πάρετε από αυτή την εμπειρία. Κάθε σχέση που κάνουμε βοηθάει στο να διαμορφώσουμε καλύτερα τα θέλω μας και έτσι να τα αναζητήσουμε στην επόμενη.


Διαβάστε ακόμα:


4 απλοί τρόποι για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση


Aσκήσεις αυτοπεποίθησης: Πώς να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου


Τί να κάνω για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση;

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X