Αρχική / More / Life stories / Οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές: Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας και τι σκέφτονται για το μέλλον
Οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές: Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας και τι σκέφτονται για το μέλλον thumbnail

Οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές: Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας και τι σκέφτονται για το μέλλον

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων δόθηκε σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων για την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Πολλοί μαθητές είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται καθώς κατόρθωσαν να μπουν στις σχολές που είχαν επιλέξει. Τους προβολείς όμως τράβηξαν οι μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ήταν οι πρώτοι των πρώτων μεταξύ των συνυποψήφιων τους, και είδαν το όνομά τους στην κορυφή της λίστας των εισακτέων κάθε σχολής. Ας γνωρίσουμε ορισμένους εξ αυτών…Η κούκλα φοιτήτρια της Ιατρικής που σάρωσε στη Δυτική ΜακεδονίαΗ Ελευθερία Βλάχου, απόφοιτη πλέον του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια στις φετινές Πανελλαδικές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υποψηφίους, στη Δυτική Μακεδονία. Η πανέμορφη κοπέλα σχεδόν αρίστευσε, έχοντας συγκεντρώσει 19.667 μόρια, που ήταν και μια από τις καλύτερες βαθμολογίες σε όλη την Ελλάδα.


Πέρασε με χαρακτηριστική άνεση στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. «Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Μου χάρισε ανέλπιστη χαρά και κυρίως ανακούφιση γιατί η προσπάθεια μου είχε ανταμειφθεί», είχε δηλώσει στο kozanimedia.gr, προσθέτοντας: «Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εξεταζόμενοι έχουν πάνω κάτω σχηματίσει μία εικόνα για την επίδοση τους πριν βγουν τα αποτελέσματα. Επειδή, όμως, εμπλέκεται το υποκειμενικό στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος. Ήλπιζα να έχω γράψει τόσο όσο άξιζε η προσπάθεια μου».


«Γενικότερα, στις εξετάσεις δεν χωρούν συναισθηματισμοί ενώ τα λόγια των τρίτων περιττεύουν. Χρειάζεται αυτογνωσία και ορθολογιστική θεώρηση των πραγμάτων, ψυχραιμία και πίστη στην προσπάθεια. Όποιος καταβάλλει προσπάθεια δεν έχει λόγο να αγχώνεται. Το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά και μπορεί να ακυρώσει την όποια καλή προετοιμασία. Οι βόλτες είναι αναγκαίες, η πνευματική ανάταση, ακόμη κι αν διαρκεί ελάχιστα, τροφοδοτεί το διάβασμα με θετικότητα», τόνισε.Όσο για το μυστικό της επιτυχίας και ποιο μάθημα ξεχώρισε, η αριστούχος απαντά: «Η επιτυχία στηρίζεται σε μία μακροχρόνια προσπάθεια, ενώ αναμφίβολα απαιτείται συνέπεια και μεθοδικότητα στο διάβασμα. Το σπουδαιότερο όμως είναι η καθημερινή στοχοθεσία. Η πεποίθηση πως κάθε μέρα οφείλει να είναι εποικοδομητική, γιατί καταξιώνει και νοηματοδοτει το συνολικό εγχείρημα. Μπορεί η χρονιά να ήταν δύσκολη, γεμάτη στερήσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται πλέον διαφωτιστική. Δοκιμάζεις τα όρια σου, αξιολογείς τους ανθρώπους που στέκονται πλάι σου. Η συναισθηματική στήριξη από τα άτομα που σε περιβάλλουν είναι καθοριστική. Μεστώνεις σαν προσωπικότητα, είσαι πιο υπεύθυνος. Επιπλέον μαθαίνεις να εκφέρεις δική σου άποψη, να συνδιαλέγεσαι με τον εαυτό σου. Το μάθημα της έκθεσης συμβάλλει μοναδικά σε αυτό. Ίσως γι’αυτό το λόγο το ξεχώρισα από τα υπόλοιπα τρία μαθήματα στα οποία εξετάστηκα».


Η πρώτη της Ιατρικής Πάτρας με 19.600 μόρια

Το επάγγελμα του γιατρού φαίνεται να ελκύει κι άλλη μια αριστούχο υποψήφια, αυτή τη φορά από την Πάτρα. Η Μυρσίνη Χαμακιώτη από το Πειραματικό Λύκειο Λάγγουρα εισήχθη πρώτη σε σειρά κατάταξης στην Ιατρική Πάτρας με 19.600 μόρια!


Από τη Σκόπελο όπου απολαμβάνει τις διακοπές που τόσο δικαιούται, η νεαρή κοπέλα και μέλλουσα γιατρός μίλησε για το πώς έφτασε στην επιτυχία: ««Δεν ένιωσα ποτέ τη δυσκολία ή την κούραση, ο στόχος υπερκάλυπτε τα πάντα… Η αλήθεια είναι ότι διάβαζα αρκετές ώρες, αλλά δεν ήταν κάτι δυσάρεστο. Το διάβασμα ήταν και είναι ένα από τα χόμπι μου… και στις εξετάσεις δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα», είπε η Μυρσίνη στο thebest.gr.«Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν ιδανικά, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Όσο για τους στόχους μου, πρώτη επιλογή μου είναι πάντα η Ελλάδα, άλλα επειδή θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα σε μεγάλα επιστημονικά κέντρα, ίσως για ένα διάστημα λείψω στο εξωτερικό», παραδέχτηκε.


Ο πρώτος του νομού Ηλείας κατάφερε να συνδυάσει διάβασμα και ποδόσφαιρο!Μένουμε στην Πελοπόννησο και πάμε στο νομό Ηλείας. Εκεί πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βόσσος, ο οποίος με 19.485 μόρια, πέρασε με άνεση στη Νομική Αθηνών, που ήταν η πρώτη του επιλογή.


Ο μαθητής του ΓΕΛ Λεχαινών μιλά με αυτοπεποίθηση και δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα αυτό, που το περίμενε ύστερα από την υψηλή βαθμολογία που είχε πετύχει. «Ήταν απαιτητική χρονιά και όπως σας είχα πει και τον Ιούνιο, πέτυχα το αποτέλεσμα με συστηματικό διάβασμα. Πρώτη μου επιλογή ήταν η Νομική Αθηνών και δικαιώθηκα. Οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τον αδελφό μου, τους καθηγητές μου για το αποτέλεσμα αυτό», δήλωσε στο patrisnews.gr.


Για να πετύχει τους εντυπωσιακούς βαθμούς μάλιστα ήταν υποχρεωμένος να βρει τρόπο να συνδυάσει το διάβασμα με το ποδόσφαιρο καθώς δεν ήταν διατεθειμένος να στερηθεί τη θέση του τερματοφύλακα που κατέχει στον Ηλειακό Λεχαινών!«Αγωνιζόμουν τον τελευταίο χρόνο κανονικά από τη θέση του τερματοφύλακα και φυσικά συμμετείχα σε όλες τις προπονήσεις της ομάδας μου», εξήγησε.


«Για να πετύχεις πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου, να έχεις στήριξη από τους γονείς σου, να έχεις καλούς καθηγητές, να κάνεις μεθοδικό διάβασμα και να στερηθείς κάποια πράγματα. Στόχος μου να ολοκληρώσω με επιτυχία τις σπουδές μου». Ο Δημήτρης Βόσσος έχει έναν αδελφό, τον Λάμπρο 16 ετών, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να τον συγχαρεί για την είσοδό του στην Νομική.Ο αριστούχος με τη μεγαλύτερη βαθμολόγια των Πανελλαδικών δεν χρειαζόταν να αγωνιά για τις βάσεις!


Αν υπάρχει όμως κάποιος εκ των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών που δεν χρειαζόταν να περιμένει τις βάσεις για να δει εάν πέρασε στη σχολή της επιλογής του, αυτός ήταν ο Άγγελος Νικομάνης. Ο λόγος γι’ αυτό; Απλούστατα ότι ήταν ο πρώτος των εξετάσεων, καθώς τίναξε τις βαθμολογίες στον αέρα πιάνοντας το ασύλληπτο των 19.820 μορίων!Ο μαθητής του Λυκείου Αναβρύτων στο Μαρούσι δήλωσε στο μηχανογραφικό πρώτη τη Σχολή Ναυπηγών, Μηχανολόγων, Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου και ήταν δεδομένο ότι θα περάσει, φυσικά πρώτος στη λίστα των εισακτέων!


«Μέχρι πριν τρεις μήνες, ήθελα διακαώς να περάσω Φυσικό ή Μαθηματικό. Ωστόσο, με κίνητρο την επαγγελματική αποκατάσταση, δεδομένου και του υψηλού δείκτη ανεργίας στη χώρα, αποφάσισα να αλλάξω κλάδο κυριολεκτικά τελευταία στιγμή», είχε δηλώσει στο news247.gr.


«Δεν βοηθάμε την Ελλάδα με το να φεύγουμε στο εξωτερικό»


Ο φοιτητής -πλέον- που έγραψε 20 στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, 20 σε Χημεία και Φυσική, αλλά και 19,1 στην Έκθεση έστειλε μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα για καριέρα στο εξωτερικό. «Δεν βοηθάμε την οικονομία της χώρας με το να φεύγουμε. Αντίθετα, την καταδικάζουμε. Θα μείνω εδώ να το παλέψω και να βοηθήσω όπως μπορώ», δήλωσε.Μιλώντας για την εμπειρία των Πανελλαδικών, ο ίδιος εξήγησε πως «δεν είναι το μέγεθος της ύλης που μας εξαντλεί. Ούτε το εντατικό διάβασμα. Προσωπικά μου έτυχαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και θέλει ιδιαίτερο σθένος, προκειμένου να μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου. Και βασικά, για να μην καταρρεύσεις. Δεν είναι μόνο το σχολείο που μας απασχολεί για ένα χρόνο, υπάρχουν και άλλα ζητήματα σοβαρότερα και εύχομαι ο καθένας να μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συγκυρίες. Θα κρατήσω τη γενική εμπειρία, ως κάτι θετικό. Αλλά θα διαγράψω τα εξίσου απαιτητικά, θερινά μαθήματα. Τελειώνοντας τη Β' Λυκείου και όντας ήδη εξαντλημένος από τις ενδοσχολικές εξετάσεις, μπήκα σύντομα στη διαδικασία διαβάσματος. Ο δε χρόνος που απέμεινε από το τέλος των θερινών μαθημάτων μέχρι την έναρξη των τεστ προσομοιώσεων τον ίδιο Σεπτέμβριο, δεν στάθηκε αρκετός για να ξεκουραστώ πραγματικά. Ναι, αυτό είναι κάτι που θέλω να αφήσω πλέον πίσω μου και σχεδόν να μην θυμάμαι».


Το μυστικό της επιτυχίας του; «Όχι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Συστηματικό διάβασμα. Αυτό έκανα. Κάποιες μέρες πήγαινα και τις βόλτες μου για να χαλαρώσω, αλλά ποτέ δεν έχανα τη συνέχεια στη μελέτη. Καθημερινά 4.5 ώρες αγώνας δρόμου. Άκουγα συμμαθητές μου να μιλούν για 9 ώρες και πραγματικά, δεν το πίστευα. Είναι λάθος αυτό, διότι εξαντλείσαι σωματικά και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα».Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: kozanimedia.gr, thebest.gr, patrisnews.gr, protothema.gr,news247.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X